SMLOUVA O PŮJČCE - VÝPOVĚĎ - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dohoda o oddlužení

Jindra Dvořáková, 26.06.2008 19:36:05

Ten pan sprostředkovatel nám tvrdil,že my prostě přestaneme platit splátky bankám,ale budeme každý měsíc posílat na jejich účet 3000 Kč a oni to budou platit za nás,oni to prý zařídí.Nejsme tak zadluženi ,ale ten pán zproztředkovatel tam zahrnul celé částky i úvěru kde nic nedlužíme..Tvrdil,že je lepší platit 3000 kč než 12000 Kč .Samozřejmě,že se nám to zálo lepší,ale až doma jsem si uvědomila,že nemůžeme jen tak bankám přestat platit.Tak by jsme se zadlužili ještě více a my nechceme dopadnout ještě hůř než na tom jsme.O oddlužení jsme zažádali proto,že syn musel zaplatit celou částku ůvěrové karty.Jinak k tomu přibyly jiné dluhy ,ale ty byly jen posunuté splátky,vyučtobvánza plyn,tak jsme si řeli ,že to bude dobré oddlužnit.Ale to jsme nevědělijak to dopadne.

Re: Dohoda o oddlužení

Mgr. Oldřich Topka, 30.06.2008 10:16:52

Dobrý den, posuzování smluv a jejich platnosti je záležitost komerčních právních služeb. Teprve z textu smlouvy a okolností případu je možné dospět ke konkrétnímu závěru. Zde je poskytovány pouze základní právní rady, a nikoliv podrobné právní rozbory.
Jisté ale je, že sami od sebe skutečně nemůžete bankám přestat platit. Vy jste totiž dlužníci a banka je Váš věřitel. To, že jste si s někým dalším dojednali nějaké jiné řešení banku vůbec nemusí zajímat. Jedině, že se o všem jedná i s bankou a ta s tím souhlasí. A věřit někomu jen tak, že za Vás vše vyřídí, se dnes také nevyplácí.

Odstoupení od dohody o oddlužňění

Jindra Dvořáková, 26.06.2008 19:22:29

Jde o to jestli je platná smlouva když jsem zrušila smlouvu dříve,než ji podepsal jednatel firmy i když věděl,že ji ruším a přesto tu dohodu podepsal a zaslal mi ji jako platnou smlouvu? A musím zaplatit smluvní pokutu za porušení dohody?

Doplnění k výpovědi dohody o oddlužení.

Jindra Dvořáková, 26.06.2008 16:34:38

VeV uvedené dohodě je uvedeno. Za a.Odměna sprostředkovatele 1000 Kč.za b.vypracování oznámení a jejich rozeslání,doručení věřitelům 5000 kč..Ve článku č.IV od,6 je uvedeno,že pokud poruším dohodu tím ,že nezaplatím splátku(první měla být 20.7.2008,3000 kč.)bude požadovat smluvní pokutu ve výši 8000 kč..Ale tím ,že jsem odstoupila od dohody před podepsáním dohody jednatelem by měla být dohoda neplatná a mohl by si nárokovat jen 1000 Kč pro zproztředkovatele.Jelikož jiné žádné ůkony by neměli být realizovány..Děkuji V

Oddstoupení od dohody o oddlužnění

Jindra Dvořáková, 26.06.2008 16:15:02

Dobrý den,zažádali jsme v pátek u jedné firmy Coloc Makler Reality ,která má ´sídlo v Karviné o oddlužnění dohoda byla sepsána v Brně ,tak,že nám řékli ,že to musí poslat k podepsání od jednatele a potom nám ji pošlou domů.My jsme neměli ani kopii dohody,ale až doma jsem si přečetla na internetu,že to není tak jak nám říkali a že neplní to co slibují,. Tak jsem zažádala o zrušení dohody.Poslala jsem to hned v neděli 15.6.2008 a doručeno to bylo 17.6.2008.Potom jsem to posílala ještě jednou na sídlo firmy i kanceláře firmy.To jim bylo doručeno 19.6.2008,ale i přes to pan jednatel Ing Emil Fijak tuto dohodu podepsal .Datum podpisu je 19.6.2008 a odesláno na moji adresu 20.6.2008.Stím ,že bere na vědomí naši vvýpověď ,ale trvá na zaplacení 5000 korun jako část odměn a nákladů řízení.Pokud tuto částku nezaplatím,bude nárokovat smluvní pokutu ve výši 8000 korun a náklady vynaložené za soudní vymáhání.Poraďte

Re: Oddstoupení od dohody o oddlužnění

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 26.06.2008 16:18:31

Dobrý den,
z Vašeho dotazu vůbec není zřejmé, na co se ptáte.
Co máte na mysli tou "dohodou o oddlužnění"?

SMLOUVA O PŮJČCE - VÝPOVĚĎ

Vladislav, 03.01.2008 13:37:53

Dobrý den,
půjčil jsem peníze známému, který má povinnost vrátit je ve třech splátkách. Dnes je to 120 dní po splatnosti první splátky a já mám pouze část z ní.

Zajímá mě, můžu-li vypovědět smlouvu a požadovat vrácení cele částky z důvodu neplnění smlouvy z jeho strany?

Smlouva byla uzavřena dle občanského zákoníku se všemi náležitostmi a doplněna odstavcem o rozhodčím řízení. Děkuji za odpověď.

Re: SMLOUVA O PŮJČCE - VÝPOVĚĎ

Mgr. Oldřich Topka, 03.01.2008 13:51:52

Dobrý den, jestliže druhá strana neplní co má, ztrácí výhodu splátek a je možno požadovat vrácení celé částky najednou, jestliže to bylo ujednáno ve smlouvě. Také výpověď smlouvy závisí především na tom, co bylo ujednáno. Dostane-li se dlužník do prodlení a nechce plnit dobrovolně, pak budete muset své pohledávky (včetně úroků z prodlení) vymáhat. Jak vyplývá z dotazu, máte uzavřenou také rozhodčí doložku, tudíž se obraťte na rozhodce.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »