Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry den,
vyuzila jsem internetove sluzby firmy O2. Smlouva byla na dobu neurcitou s 30 denni vypovedni lhutou. Po urcite dobe jsem telefonicky tuto sluzbu zrusila z duvodu stehovani a dodrzela vypovedni lhutu. Pocas telefonatu O2 pracovnik potvrdil, ze vse je v poradku a zaroven jsem nahlasila (na jeho radu) novou korespondencni adresu kde melo byt dalsi vyuctovani a dopisy zaslany. Bohuzel se tak nestalo a vyuctovani O2 zaslalo na starou adresu kde jsem jiz nebydlela. Vyuctovani a take 2 upominky mi majitel toho domu predal az o 3 mesice pozdeji. Faktury jsem uhradila az na poplatky za nedodrzeni zavazku (1500 Kc), ktere si O2 uctovalo neopravnene jelikoz smlouva byla na dobu neurcitou a nevztahoval se k ni zadny poplatek. Nasledne jsem to reklamovala ale O2 s tim nesouhlasi a tvrdi ze na reklamaci jsem mela 2 mesice a ze novou adresu neeviduji. Ale oni udelali chybu ze si vubec poplatek uctovali a ze vyuctovani zaslali na spatnou adresu. Muzu se v tomto pripade nejak branit? Dekuj
Dobrý den
U firmy jsem si zadal zakázku.Za cca 50 000 kč.Z určitých důvodů musím smlouvu o dílo zrušit.Ve smluvě je jasně psáno : Odstoupení od smlouvy.1.Že zhotovitel může od smlouvy odstoupit podle zákoníku a déle pokud se objednavatel ocitne v prodlení ze splněním svého závazku ze smlouvy po dobu delší než 30 dnů.2.V případě že od smlouvy odstoupí objednavatel,může zadavatel požadovat 10% z celkové ceny zakázky.
Budu muset 10% pokud smlouvu zruším do 30 dnů?Zhotovitel má na to právo také oněch 30 dnů bez udání důvodů a neplatí žádné stornopoplatky.Navíc,zatím zhotovitel do mojí zakázky nic neinvestoval
Dobrý den,
ve smlouvě jste podepsal "že od smlouvy odstoupí objednavatel,může zadavatel požadovat 10% z celkové ceny zakázky" - když se Vám to nelíbí, nemusel jste podepisovat.
Ze znění "může zadavatel (nemá být "zhotovitel"?) požadovat" by bylo možné dovodit, že to není jeho povinnost resp. že poplatek není automatický.
Tedy je to věcí jednání.
(Ale když se nedohodnete a bude na tom trvat, tak to budete muset zaplatit.)
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com