Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý večer,chtěla bych se optat ohledně rozvodu.Budeme se s manželem rozvádět a jsme bezdětní.Chtěla bych se optat ohledně bytu jeho matka nechala za života přepsat její byt na nás.Manžel mi tvrdí,že na tento byt nemám nárok.Chtěla bych se optat,zda to je pravda.Máme ještě jeden byt,který manžel získal před manželstvím tento byt jsme kupovali do osobního vlastnictví,už když jsme byli manželé.Mám i na tento byt nějaké právo?Předem děkuji za brzkou odpověď.S pozdravem Z.Jiřincová
Dobrý den,
předpokládám, že se jedná o bytové jednotky v osobním vlastnictví.
Kdo je jejich vlastníkem, zjistíte na webu Nahlížení do katastru nemovitostí
nahlizenidokn.cuzk.cz
Z toho, co uvádíte, předpokládám, že u obou bytů jste jako vlastníci uvedeni oba dva, s poznámkou SJM (společné jmění manželů).
Tzn. po rozvodě se SJM vypořádá, že si to rozdělíte (zde logicky uděláte ocenění obou bytů, každý si nechá jeden byt a rozdíl hodnot se vyrovná ostatním majetkem).
Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat, budeme se s manželem rozvádět a hádáme se o byt. Byt jsem ještě před uzavřením manželství nechala napsat na nás oba, i když jsem si na něj brala úvěr se svými rodiči. Manžel do něj nedal ani korunu. Je nějaká možnost, že bych ho nemusela z bytu vyplácet, když je prokazatelné, že do něj nic nevložil? Děkuji Dana
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com