Změna příjmení - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Změna příjmení

Pavel Nedvěd, 21.02.2009 11:07:00

Dobrý den v roce 2008 jsem uzavřel registrované partnerství a přijal jsem příjmení partnera.Muj problém nastal změnou občanského prukazu.Bzlo mi změněno příjmení ale i rodné jméno a vystaven nový rodný list.Změnou všech dokladu nemohu vybírat jakékoliv zásilky které jsou na staré příjmení.Stím souvisí i mé finanční pohledávky /pujčky/ a jejich splácení.Děkuji Vám za radu Nedvěd

Re: Změna příjmení

Petr Petr, 21.02.2009 15:53:52

Nejlépe bude, kdy dáte předmětným institucím vhodným způsobem (nejlépe osobně, nebo doporučeným dopisem) na vědomí, že u vaší osoby došlo ke změně iniciálů. Myslím, že pak již nic nebrání tomu, aby si vaši věřitelé opravili údaje ve svých evidencích a korespondenci apod. zasílali se správným jménem. Následně to pak nebude bránit i vám, aby jste mohl s touto volně disponovat na základě nových dokladů.

Re: Změna příjmení

Maat Isis, 12.05.2009 03:12:01

Dobrý den,
ještě Vám doporučuji veškeré tyto změny nahlásit na CEO - Centrální evidence obyvatel. Tuto evidenci spravuje Ministerstvo vnitra.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »