Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,ráda bych Vás poprosila o radu v nsledující problematice. Bydlím v rodinném domě, který vlastní rodiče. Dosud jsem platil inkaso na dvě bytové jednotky v částce cca 8.000Kč, oni bydlí v přístavbě, která je nedílnou součastí domu, neboť dvě jejich místnosti jsou udělány z prosotrů sklepu a inkaso si hradí sami. Mám zde trvalé bydliště. Vzhledem k určitým sporům mi řekli, že se mnou chtějí uzavřít nájemní smlouvu na dvě bytové jednotky v částce cca 14.000 Kč. První dotaz je, co se může stát, když odmítnu tuto smlouvu podepsat? A druhý dotaz je, že v případě, že kdybych se chtěla z tohoto domu odstěhovat, tak vzhledem, ke skutečnosti, že jsem do jeho rekontrukce investovala přibležně 300.000 Kč tak jakým způsobem a zda-li vůbec mohu tuto částku nějakým způsobem po nich vymáhat zpět a jakým způsobem bych musela prokázat, že jsem tam peníze skutečně investovala, neboť účtenky zpětně za 8 let asi již nedohleddám. Děkuji moc za odpověď.
Dobrý den,
než jste začala investovat do cizího majetku, tak jste měli uzavřít jasnou dohodu.
Není mi jasné, proč máte 2 bytové jednotky. Musíte si ujasnit, z jakého právního titulu je užíváte. Dosud to bylo se souhlasem vlastníka (přispívala jste něco na udržování domu?). Nyní to chtějí řešit nájemní smlouvou.
Když ji odmítnete podepsat, tak se odstěhujete (pokud to neučiníte dobrovolně, podají návrh k soudu a pak exekuci).
Vy jste investovala do jejich majetku, ten jste zhodnotila, ale také jste si to (částečně?) "odbydlela" - tedy nějaké vypořádání by mělo být provedeno (šlo by to i oceněním znalce).
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com