Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,mé mamce umřel otec,asi 40 let jej neviděla,ale ví se,že byl zadlužený.Máma má dva sourozence a s jedním se toho chtějí vzdát,ale třetí váhá o příjmutí. Nejdříve se rozhodli,že dají tetě plnou moc pro veškeré vyřizování ohledně daného dědictví,ale teta poslala toto:
...zemřelého v květnu 2008 zejména,aby dědictví odmítla nebo neodmítla,vyjádřila se o stavu dluhů a o právech jiných osob na dědictví,sjednala dohodu o vypořádání dědictví a opatřila vše,čeho bude potřeba k potvrzení tohoto dědictví a k případnému jeho uvolnění včetně řízení před jinými orgány a i v jednání se třetími osobami.
Souhlasíme s tím,aby uzavírala dohody o vypořádání dědictví nebo jiné smíry,práva a závazky náležející k dědictví,uplatňovala,popírala nebo se jich vzdala,věci a práva k dědictví náležející zcizila nebo ztížila,peníze nebo jiné hodnoty přijímal a příjem stvrzovala závazky zemřelého plnila..
Tímto žádám o radu zda podepsat, či ne.A pokud ne,jak senejjednodušeji dědictví vzdát.
děkuji
Dobrý den chtěl jsem ze zeptat,jelikož mám rodiče zadlužené můj otec několik let nepracuje a mají spoustu dluhů,jak se můžu vzdát i s bratrem dědictví,nebo je nějaký způsob jak dluhy neplatit.Jde to nějak ošetřit ,jelikož mám rodinu a malou holčičku a nehodlám za svoje nezodpovědné rodiče nic splácet.Děkuji.
Dědictví můžete odmítnout - viz. ustanovení § 463 a násl. Obč.Z. Odmítnutí se musí stát ústním prohlášením u soudu, nebo písemným prohlášením soudu zaslaným. Dědic také může udělit plnou moc zástupci (v plné moci musí být výslovně řečeno, že zástupce může dědictví odmítnout). Prohlášení o odmítnutí dědictví může dědic učinit pak jen do jednoho měsíce ode dne, kdy byl soudem o právu dědictví odmítnout a o následcích odmítnutí vyrozuměn.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com