Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
prosím Vás může někdo nad můj podpis dopsat směnku ?
Musí před směnkou existovat nějaký smluvní vztah, jako půjčka či smlouva nebo jiný vztah ? Jak prokázat, že jsem napsala své jméno na čistý papír a někdo to zneužil? Je rozdl mezi napsaným jménem a podpisem ? Děkuji
může někdo nad můj podpis dopsat směnku ? - Ano
Musí před směnkou existovat nějaký smluvní vztah, jako půjčka či smlouva nebo jiný vztah ? - Ne
Jak prokázat, že jsem napsala své jméno na čistý papír a někdo to zneužil? - Těžko (bylo to jméno např. tiskacím písmem nebo podpis, kterým se běžně podepisujete?)
Je rozdíl mezi napsaným jménem a podpisem ? - Ano - např. na podpisovém vzoru u banky se určitým způsobem podepíšete a jiný způsob vypsání Vašeho jména není považován za platný podpis.
Dobrý den,
děkuji Vám za odpověď a to zcela vyčerpávající. Čekala jsem nějakou levárnu a nevím, jak to dopadne a tak jsem své jméno napsala netradičně. Jedná se o přímého příbuzného a třeba ho podezdrřívám zbytečně, ale měla jsem s ním špatné zkušennosti. Přišlo mi to podezřelé a tak jsem své jméno spíše napsala, jako školák.Běžně se podepisuji jinak ( vzor v bance, jiné smlouvy a podpisy) pomůže mi to v případě nouze ?
A jak se zachovat v případě, že bude "podepsaný" prázdný papír zneužitý ? Ještě jednou děkuji a snad si na mém " blbém " případě dají druzí lidé pozor. Díky
Dobrý den,
obecně nechápu, proč by měl někdo podepisovat prázdný papír.
Jak se zachovat - namítat, že jste daný dokument nepodepsala, a dokládat to svým běžným podpisem.
Samozřejmě by mohlo třeba i dojít k tomu, že by to posuzoval grafolog a zjistil by, že je to Váš úmyslně změněný podpis (i když si myslím, že na samotném podpisu by toho moc nezjistil - to spíše na delším ručně psaném textu).
Dobrý den,
ještě jednou děkuji za zcela vyčerpávající odpověď. Podepsala jsem prázdný papír příbuznému......spěchali jsme a podlehla jsem a poté si uvědomila, že jsem měla v minulosti neblahé zkušennosti.Cizímu člověku bych takového v životě neučinila. Přesto Vám velice děkuji za případný postup, pokud by byl dokument zneužit.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com