Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem ohledně výpovědi podnájmu bytu.
Pronajala jsem družstevní byt(se souhlasem družstva) na dobu určitou,do 13.7.2009.Ve smlouvě je uvedena výpovědní lhůta 1 měsíc,pokud podnájemce hrubě poruší smlouvu.
17.2.2009 jsem písemně doporučeně s doručenkou odeslala výpověď nájmu bytu podnájemníkovi,ten si ji ještě v únoru převzal.V této výpovědi jsem uvedla hrubé porušení smlouvy-podnájemník platil pozdě nájemné(každý měsíc zhruba o týden později),vystěhoval vybavení bytu na chodbu bez mého souhlasu(neuzamykatelný prostor),neuklízel společné prostory (byl písemně upozorněn sousedy,a mnou ústně vyzván k nápravě).Zároveň jsem ve výpovědi podnájemníka poučila,že má právo podat do 60 dní žalobu na neplatnost výpovědi.
Dnes jsem chtěla,abychom se domluvili na hodině vyklizení bytu(byt mi má předat k 31.3.),což mi podnájemník odmítl podepsat se slovy,že podal odvolání(nikoliv žalobu).
Mám právo žádat 31.3. vyklizení bytu s asistencí policie?Prosím o radu
V prosinci 2008 mi byl pronajatý byt od soukromé osoby.Dohodnutá byla výše nájemného i kauce.Vše jsem zaplatila a stejně mi nebyla předaná nájemní smlouva.nyní nemám v ruce nic,pouze složenky o převodu peněz na účet majitelky a ta trvá na tom,že žádné peníze nemá a že se mám vystěhovat k poslednímu únoru.Nevím,na koho se obrátit a jak správně postupovat.proto prosím o radu.děkuji.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com