Dedictvi - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

prodej nemovitosti před vyřízením dědictví

Milos Frost, 20.02.2009 09:15:49

Dotaz - zemřelý zanechal alografní závěť,která je napadnutelná,neboť signifikanty jsou příbuzní obdarované (či dědičky).Navíc v ní vyděduje své dvě dcery, s nimiž přerušil styky před mnoha lety poté, co se vdaly za cizince jiné barvy pleti.To však je záležitostí soudu.Mně zajímá toto: existuje nějaký institut,kterým se dá zabránit údajné dědičce,aby do vyřízení závěti nemohla byť neoprávněně (na základě té údajné závěti) prodat byt po zesnulém?Rádi bychom se vyhnuli případným peripetiím,které by takto mohly vzniknout.Notář, který tuto záležitost (dědictví) řeší, se odmítl v tomto směru angažovat,neboť to údajně není jeho povinnost.Děkuji.

Dedictvi

Gustav , 19.02.2009 09:32:54

Dobry den,
pred 12lety jsem od rodicu dostal "darem" rodinny dum (polovina je psana na moji zenu), kde bylo jako vecne bremeno jejich doziti a slib, ze se o ne postaram do jejich smrti.Dum byl v te dobe ohodnocen i s pozemky na "nejakou" castku a moji dva bratri dostali kazdy stejnou castku v hotovosti.Za dobre viry rodicu bohuzel bez jakehokoliv dokladu.Otec pred pul rokem zemrel a dnes se ozval starsi bratr, ze ma muj dum 4 nasobnou cenu a tudiz bude pozadovat po me osobe vyrovnani.Z prstu si vycucal jistou castku.
Myslim si, ze nema pravo po me chtit cokoliv, jelikoz jsem dum dostal darem a za svobodneho rozhodnuti rodicu.Veskere naklady souvisejici s domem, opravy atp. jsem hradil do dnesnich dnu ja.Druhy bratr akceptuje rozhodnuti rodicu (take proto, ze hotove penize tehdy investoval a zhodnotil - stejne jako cas zhodnotil moji nemovitost).
Prosim Vas, muze muj bratr napadnout rozhodnuti rodicu, ktere vzniklo pred tak dlouhou dobou a pozadovat po me dnes penize?

Re: Dedictvi

Stefi, 20.02.2009 07:10:01

Dobrý den.Buďte naprosto v klidu, Váš bratr nemám žádný nárok na jakékoliv vyplacení! Dům jste dostal darem a to byla svobodná vůle Vašich rodičů, za svého života měli právo komukoliv cokoliv darovat a vy nemáte vůbec žádnou povinnost nikomu za dům cokoliv vyplácet!

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »