Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,jsem zaměstnaný několik let u firmy na dobu neurčitou,bylo mi dnes zděleno,že mi předělají stávající smlouvu na neurčito na smlovu na určito do 1.12.2011 a zároven,že podepíšu další smlouvu na neurčito od 1.3.2012.A to z toho duvodu abych šel od toho 1.12.2011 na pracovní uřad,aby mě firma nemusela tři měsíce platit.tak se chci zeptat jestli na to mají právo a jestli ty dvě smlovy budou platné.Pohrozili mi,že když to nepodepíšu,tak mi nebudou stejně platit,že na to nemají přes zimu peníze a to i za cenu že mě pošlou na 60 procent.A z toho vyplívá druhý dotaz,jestli mi nebude zaměstnavatel vyplácet mzdu jeden měsíc,tak jestli mám nějakou možnost se ohradit a jestli je možnost peníze od firmy vymáhat.Děkuji za odpověd na email zif.cs.ak@seznam.cz
Vše, co je sjednáno v pracovní smlouvě, lze měnit pouze se suhlasem obou stran, ale ani jedna strana není povinna přistoupit na návrh druhé strany.
Určitě nepodepisovat nic, s čím nesouhlasíte.
Dobrý den, zaměstnavatel po nás chce podepsat dodatek, dohodu o změně pracovní smlouvy. Zní to tak že jsme se dohodli na změně od 1.3.2009-31.12.2009 na kratší prac. době v rozsahu 30,9 hod. týdně a že nám garantuje 85% ročního průměru prac. doby. Chci se zeptat jestli podepsáním této změny nepřejdou smlouvy s doby neurčité na dobu určitou jelikož je tam datum od-do a co může zaměstnavatel dělat když mu tyto smlouvy nepodepíšeme, vím že prac. dobu může měnit jen se souhlasem zaměstnanace. Dík za odpověď. Celý text dodatku, dohody a změně pracovní smlouvy je na www.barumak.webgarden.cz /homepage/. Děkuji.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com