Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit s touto situací:
Můj otec je vážně nemocný a pokud by se stalo, že by zemřel, tak jaká práva mají jeho děti z prvního manželství na majetek. Své dvě děti neviděl 20 let. Měly by na něco právo, jelikož je neznám, tak bych chtěla vědět, jaká mám práva proti nim. Jak se mám já a moje 2 děti bránit.
Chtěla bych Vás poprosit, zda byste mi mohli nějak konkrétně poradit a poslat mi i konkrétní paragrafy, které toto téma řeší.
Moc Vám děkuji a jsem s pozdravem
Monika Svobodová
Dobrý den,
občanský zákoník: DĚDĚNÍ ZE ZÁKONA
§473
(1) V první skupině dědí zůstavitelovy děti a manžel nebo partner, každý z nich stejným dílem.
Není mi jasná otázka "Jak se mám já a moje 2 děti bránit." - před čím bránit?
Podle zákona mají všechny děti (ze všech manželství zesnulého) a současná manželka stejná práva na dědictví.
Já vím, že je to takto v zákoně. Více informací k tomu nemám. Dostala jsem tuto úlohu ze školy a mám sehnat možné varianty řešení a nemůžu to nikde najít. Proto jsem se obrátila na Vás. Byla bych Vám velice vděčná, kdybyste mi poradil nebo alespoň mi dal nějaký tip, kde bych to mohla sehnat. Předem Vám moc děkuji a omlouvám se za otravování.
žádné možnosti nejsou.
ty děti, i když je 20 let neviděl, nejsou vyděděné
otec už to udělat nemůže
takže mají prostě stejná práva a všichni budou dědit stejný díl
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com