Oznámení o závažném porušení pracovní povinnosti - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Oznámení o závažném porušení pracovní povinnosti

Marek Toman, 18.02.2009 11:43:48

Dobrý den,
prosím Vás o radu.Údajně jsem závažně porušil pracovní povinosti cituji" Dne 27.1.2009 jste do formuláře pro opravu dat docházky uvedl, že je třeba použít tohoto formuláře pro evidenci Vaší docházky, protože nebylo z důvodu chyby systému možno evidovat Vaši docházku elektronicky, jak je stanoveno v pravidlu společnosti. Kontrolou bylo zjištěno, že jste uvedl svého nadřízeného shora uvedeným tvrzením v omlyl, protože elektronický systém byl v pořádku. Tímto jednáním jste se dopustil závažného porušení povinností vyplívající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonané práci."V docházkovém systému byl ovšem zaznaménám pouze můj odchod a proto jsem využil tohoto formuláře pro opravu, který jsem ještě týž den předložil svému nadřízenému a informoval jsem ho o nastalé situaci.Nadřízený tento formulář podepsal, že s touto změnou souhlasí.Podotýkám, že změnu v elektronickém docházkovém systému provádí pouze oprávněná osoba,kterou já nejsem.

Děkuji za radu.

Re: Oznámení o závažném porušení pracovní povinnosti

Karel Dlouhý, 18.02.2009 20:33:05

Dobrý den,
pokud tomu rozumím, tak nebyl uveden ten den Váš příchod?

Nevím, jak ten systém funguje, jak často se v něm chyby vyskytují, zda nadřízený se přesvědčil resp. mohl přesvědčit, co je v systému uvedeno.

Není zřejmé, zda jde o šikanu od Vašeho nadřízeného nebo od vyššího nadřízeného.

Asi byste se měl proti tomuto tvrzení písemně ohradit s uvedením případných důkazů.

Re: Oznámení o závažném porušení pracovní povinnosti

Marek Toman, 23.02.2009 20:59:34

Dekuji za radu. Zítra se písemně proti tomu ohradím a zjistím co že to vlastně na mě mají a napíši jak to dopadlo.

Ano, v systému skutečně nebyl uveden můj příchod. V systemu se občas stane, že přichozí osoba si označí příchod,ale na serveru potom o tom není záznam.Toto vím dobře neboť, tento server spravuji jako administrator. Proto vedení společnosti zavedlo formulář na opravu dat v docházkovém systému, který jsem použil.Ze své pozice jsem schopen doložit přihlášení mé osoby k serveru tzn, že jsem v práci skutečně byl.

Ještě jednou děkuji za Vaši pomoc.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »