Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
prosím Vás o radu.Údajně jsem závažně porušil pracovní povinosti cituji" Dne 27.1.2009 jste do formuláře pro opravu dat docházky uvedl, že je třeba použít tohoto formuláře pro evidenci Vaší docházky, protože nebylo z důvodu chyby systému možno evidovat Vaši docházku elektronicky, jak je stanoveno v pravidlu společnosti. Kontrolou bylo zjištěno, že jste uvedl svého nadřízeného shora uvedeným tvrzením v omlyl, protože elektronický systém byl v pořádku. Tímto jednáním jste se dopustil závažného porušení povinností vyplívající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonané práci."V docházkovém systému byl ovšem zaznaménám pouze můj odchod a proto jsem využil tohoto formuláře pro opravu, který jsem ještě týž den předložil svému nadřízenému a informoval jsem ho o nastalé situaci.Nadřízený tento formulář podepsal, že s touto změnou souhlasí.Podotýkám, že změnu v elektronickém docházkovém systému provádí pouze oprávněná osoba,kterou já nejsem.
Děkuji za radu.
Dobrý den,
pokud tomu rozumím, tak nebyl uveden ten den Váš příchod?
Nevím, jak ten systém funguje, jak často se v něm chyby vyskytují, zda nadřízený se přesvědčil resp. mohl přesvědčit, co je v systému uvedeno.
Není zřejmé, zda jde o šikanu od Vašeho nadřízeného nebo od vyššího nadřízeného.
Asi byste se měl proti tomuto tvrzení písemně ohradit s uvedením případných důkazů.
Dekuji za radu. Zítra se písemně proti tomu ohradím a zjistím co že to vlastně na mě mají a napíši jak to dopadlo.
Ano, v systému skutečně nebyl uveden můj příchod. V systemu se občas stane, že přichozí osoba si označí příchod,ale na serveru potom o tom není záznam.Toto vím dobře neboť, tento server spravuji jako administrator. Proto vedení společnosti zavedlo formulář na opravu dat v docházkovém systému, který jsem použil.Ze své pozice jsem schopen doložit přihlášení mé osoby k serveru tzn, že jsem v práci skutečně byl.
Ještě jednou děkuji za Vaši pomoc.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com