Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
podepsal jsem smlouvu o dílo a složil 1000Kč kauci u firmy, kde jsem měl nastoupit jako smluvní přepravce osob. V pátek odpoledne mě vyslali na zaškolení (neuvedli přesnou adresu, jen popis domu). Tento jsem nenašel a tel. se spojil se školitelem, který mi sdělil, že v pátek odpoledne se školení nedělá a ani o mě neví. Následující pondělí jsem majitele na toto upozornil, ale do očí mi lhal, že na mě čekali. Chtěl jsem pro nesolventní chování odstoupit od smlouvy a vrátit kauci, načež majitel začal řvát, ať táhnu do ..., ať si vylížu ... apod. Následně křičel, ať jdu s ním ven, že mi to tam "vysvětlí" a začal svlékat bundu (tato výhružka padla celkem 3x). Zatelefonoval jsem školiteli, aby mi pátek potvrdil, ale při předávání mého tel. majitel řekl, že si můj tel. nevezme, aby nechytil svrab, nebo něco jiného a ať vypadnu. Zároveň mě upozornil, že příští měsíc bude chtít ode mě další peníze.
Jak mám postupovat? Svědka události mám.
Děkuji Vám
Bohumil Jordán
Pokud jste podepsal smlouvu o dílo, tak nejde o zaměstnání v prac. poměru (ani na DPP, DPČ).
Není jasný důvod kauce.
Proč by chtěl příští měsíc další peníze.
Asi nezbude než odstupení od smlouvy (pokud to je možné) poslat písermně doporučeně a o vrácení kauce se soudit.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com