Změna dodatku o pracovní době - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Změna pracovní doby

Jiří Holeček, 23.02.2009 20:03:30

Dobrý den, mám dotaz ohledně změny pracovní doby. V dodatku pracovní smlouvy mám napsaný nepřetržitý 12-ti hodinový provoz. Od 1.3.2009 se provoz přetransformovává na 8-mi hodinový provoz. Zaměstnavatel nás nutí podepisovat nové dodatky s novou pracovní dobou. Jaké mám možnosti musím či nemusím tento dodatek podepsat? Případně co mi může zaměstnavatel udělat v případě, že nepodepíšu. Díky mockrát za Vaší odpověď. Jiří Holeček.

Odbory

Honza Navrátil, 23.02.2009 09:47:19

Zdravím,chtěl bych se zeptat jestli nejmenovaná firma s odborovou organizací,může zákonně obejít odbory a dát zaměstnancům podepsat Dodatek: Dohoda o změně pracovní smlouvy??Odbory nám tvrdí,že je to možné a prý se do toho vloží,až když to určitý počet lidí nepodepíše.Je to pravda nebo odbory na zaměstnance z vysoka kašlou???
Děkuji za odpověď.

Re: Odbory

Karel Dlouhý, 23.02.2009 18:24:09

Frima (není to Barum?) může návrh dodatku předložit.

Pokud jde ale o hromadnou akci, tak by se do toho měly vložit odbory hned a nečekat.

Re: Odbory

Honza Navrátil, 23.02.2009 18:28:14

Ano je to ten všemi lidmi vysněný Barum,otrokářů ráj!!Děkuji za odpověd

změna pracovní doby

Vlastimil karger, 20.02.2009 12:43:11

Dobry den.Mam smlouvu na dobu neurčitou,4směný provoz.Ted po nas chcou(po všech)abysme podepsali změnu pracovní doby z 37.5hodin na 30.9 h tydně bez vikendú.z duvodu maleho odběru pneumatik.Pro nas to znamena pád z 20000tis. na 14000 hrubeho.nelibi se to nikomu ale všichni se boji.vyhrožuji nam kdo nepodepiše.pujde na 1směnu(za menší peníze)nebo o vikendech čistit za menši třidu.Mužou si toto dovolit?po 15 letech prace je to podle mě netaktní jednaní.Hctěl bych odejít z odstupnym.Mužu to nepodepsat a dat vypověd z organizačnich duvodu nebo by me oni museli propustit?Nebo co mužu dělat?

Změna dodatku o pracovní době

Leona Lukavská, 17.02.2009 21:05:49

Dobrý den,
mám pracovní slouvu na nepravidelnou (12) pracovní dobu, později jsem se kvůli špatnému dopravnímu spojení se zaměstnavatelem dohodla na změně pracovní doby na pravidelnou (8) a následně byl vystaven dodatek k pracovní smlouvě na pravidelnou pracovní dobu. Teď se změnilo vedení a chtějí abych podepsala nový dodatek opět na nepravidelnou pracovní dobu. To jsem odmítla a byly mi dány dvě možnosti, buď podepíšu dodatek nebo prý musím podepsat výpověď dohodou. Toto jednání se mi zdá protiprávní. Je to tak? A co může zaměstnavatel podniknout, když mu nepodepíšu ani jedno?

Re: Změna dodatku o pracovní době

Karel Dlouhý, 17.02.2009 22:17:13

Podepisovat nemusíte nic.

Může dát výpověď z organ. důvodů (s odstupným).

Re: Změna dodatku o pracovní době

Leona Lukavská, 17.02.2009 22:59:42

Moc Vám děkuji za tak rychlou odpověď.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »