výpověd - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Ukončení pp dohodou spojenou s výpovědí

Jaromír Sebránek, 24.02.2009 09:13:28

Dobrý den,
chci ukonči pp dohoudou k 31.3.2009. Zaměstnavatel se však nemá k písemnému souhlasu s dohodou. Dostal jsem informaci, že je možné poslat Návrh na ukončení PP dohoudou spojený s výpovědí, ve znění: Žádám o rozvázání pracovního poměru dohodou tak, aby můj pracovní poměr skončil k 31.3. 2009. V případě Vašeho nesouhlasu s návrhem na rozvázání pracovního poměru dohodou považujte tento dokument za řádnou výpověď a pracovní poměr tak skončí uplynutím zákonné dvouměsíční výpovědní doby k 30.4. 2009 atd.
Ptám se jestli je toto právně v pořádku a jestli je možné to touto cestou řešit. příp. děkuji za návrh řešení.

Re: Ukončení pp dohodou spojenou s výpovědí

Karel Dlouhý, 24.02.2009 19:42:41

Je pravda, že na
http://www.vzory.cz/vzory/zamestnani/navrh-na-rozvazani-pracovniho-pomeru-dohodou-a-vypoved/
je takový vzor, ale mně osobně se nelíbí. (např. "Vaše vyjádření k této žádosti, resp. návrh dohody o rozvázání pracovního poměru očekávám nejpozději do 30. 9. 2007." - zaměstnanec nemůže zaměstnavateli stanovovat lhůtu k vyjádření.)

Obč. zák.:
§37
(1) Právní úkon musí být učiněn svobodně a vážně, určitě a srozumitelně; jinak je neplatný.

Když víte, že s dohodou nesouhlasí, tak mu rovnou dejte výpověď.

výpověd

Jan Kosniowski, 17.02.2009 09:23:15

Dobrý den
Pracuju ve státní správě a potřeboval bych dát výpověd co nejdřív to jde.
Můžu dát výpověd svému zaměstnavateli nebo vedoucímu?A nepřijdu o nárok na podporu v nezaměstnanosti z důvodu , že jsem odešel z práce sám?Děkuji protože už další 2 měsíce tady nevydržím nebo jít na nemocenskou a tím donutit zaměstnavatele aby mě pustil?Co by jste mi poradili?Děkuji Honza
Prosím o co nejrychlejší odpověd
chtěl bych odejít dohodou

Re: výpověd

Karel Dlouhý, 17.02.2009 20:16:05

Dobrý den,
můžete dát výpověď (o podporu v nezaměstnanosti nepřijdete) - pokud ji předáte (do podatelny nebo svému nadřízenému) v únoru, tak výpovědní doba skončí 30. 4. 2009 (do té doby musíte chodit do práce).

Když půjdete do pracovní neschopnosti, tak tím těžko donutíte zaměstnavatele, aby Vás pustil.

Nebvo se můžete dohodnout o skončení pracovního poměru třeba hned - ale záleží na zaměstnavateli, zda s tím bude souhlasit.

Jan Kosniowski, 18.02.2009 06:51:27

Děkuji Vám moc už jsem si stáhnul dvě smlouvy a dneska podám vedoucí výpověď dohodou k 28.2.2009

Karel Dlouhý, 18.02.2009 20:38:10

Nevím, co jste si stáhl - "výpověď dohodou" je nesmysl.
Buď dáte výpověď jako jednostranný právní akt, nebo se dohodnete na skončení k nějakému datu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »