Autorská práva vs. zaměstnanecké dílo - fórum

Kategorie: Právo duševního vlastnictví / Autorské právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Autorská práva vs. zaměstnanecké dílo

Anna Tichá, 16.02.2009 11:38:55

Dobrý den,
mám dotaz na autorská práva. Byla jsem svého času zaměstnána jako fotografka v nejmenovaném fotoatelieru. V tomto pracovním vztahu i mimo něj za rok mého zaměstnání, vznikla spousta fotografií pořízených mou osobou. Po uplynutí smlouvy na dobu určitou, která nebyla prodloužena, jsem začala podnikat jako fotografk a otevřela jsem si vlastní fotoatelier. Na své webové stránky jsem si umístila svoje fotografie - některé z nich pořízené v minulém zaměstnání(prokazatelně mou osobou). Bývalá zaměstnavatlka však o mé osobě prohlašuje, a to zákazníkům i široké veřejnosti, že jsem jim výše zmíněné fotografie ukradla a sama si je vystavila na své webové sránky a vydává je za své dílo a mne za zloděje. Na popud známého jsem této paní zaslala dopis, ve kterém ji prosím o stažení fotografií z webovek a o omluvu. jako odpověď mi došel dopis od jejího právníka, který mi v dopise tvrdí, že ten kdo by měl fotografie stáhnout jsem já. Můžete mi prosím poradit?

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »