Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, můj PP skončil 31.1. výpovědí s odstupným, hned 2.2 jsem v ochranné době onemocněl a PN předal nyní již bývalému zaměstnavateli. Očekával jsem že ve výplatním termínu 10.2.dostanu s poslední mzdou i dohodnuté odstupné, to se ale nestalo a účetní mi sdělila že ho dostanu až po skončení PN s poslední výplatou nemocenské.
Protože jsem onemocněl až po skončení PP v ochr. době domívám se že jsem měl odstupné dostat.
Mám pravdu já nebo účetní ?
ZP §67 (3) Odstupné vyplácí zaměstnavatel po skončení pracovního poměru v nejbližším výplatním termínu určeném u zaměstnavatele pro výplatu mzdy nebo platu, pokud se se zaměstnancem nedohodne na výplatě odstupného v den skončení pracovního poměru nebo na pozdějším termínu výplaty.
Z toho vyplývá, že pravdu máte Vy.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com