Doručený dopis - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Doručený dopis

Jitka Kořístková, 10.02.2009 15:46:26

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co se podle ustálené soudní judikatury rozumí doručené oznámení. Já jsem oznámení odmítla v práci převzít a podepsat, protože mě zaměstnavatel nechtěl ukázat obsah sdělení se slovy , že mě to nemusí zajímat /zakrýval jej rukou/ a přesto mě ho nutil podepsat. Domů mně nic doručeno nebylo. V soudním vyjádření uvedl, že to považoval za doručené, jak už jsem uvedla v 1.větě.
Moc děkuji za odpověď.

Re: Doručený dopis

Karel Dlouhý, 12.02.2009 22:33:37

§334 (2) Písemnost doručuje zaměstnavatel zaměstnanci do vlastních rukou na pracovišti, v jeho bytě nebo kdekoliv bude zastižen ...
§334 (3) Nedoručuje-li zaměstnavatel písemnost prostřednictvím sítě nebo služby elektronických komunikací nebo prostřednictvím provozovatele poštovních služeb, považuje se písemnost za doručenou také tehdy, jestliže zaměstnanec přijetí písemnosti odmítne.
Domnívám se, že napřed by Vám to měl předat a až potom Vy potvrdíte převzetí.
Mohl Vám to také předávat před svědky.
Judikaturu k tomu neznám.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »