Návrat rozvedené manželky do bytu - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Návrat rozvedené manželky do bytu

Veronika Vlachová, 09.02.2009 18:28:29

Dobrý den, bydlíme s přítelem již tři roky spolu v bytě, který on tále spoluvlastní s bývalou manželkou. Vypořádní SJM se blíží konci, my s přítelem již máme uzavřenu hypoteční smlouvu, na základě které - až bude SJM - vyplatíme bývalou manželku z bytu.

Bývalá manželka má s přítelem 2 děti, všichni mají stále trvalé bydliště u nás. Já mám s přítelem také 2 děti, ovšem já a mé děti zatím trvalé bydliště u nás nemáme (exmanželka nedala souhlas).

Exmanželka nyní vyhrožuje, že se nastěhuje zpět k nám do bytu a my budeme muset odejít. Dodám k tomu fakt, že před třemi lety odešla z tohoto bytu sama a dobrovolně s tím, že bude požadovat polovinu tržní ceny bytu jako odstupné, což jsme si zařídili právě u banky hypoteční smlouvou a s čímž po celé tři roky souhlasila (můžeme doložit).

Chtěla bych se tudíž zeptat, zda má bývalá manželka právo se sem do bytu vrátit a jakou bychom měli šanci u soudu byt vyhrát. Na koupi bytu poskytl peníze z větší části přítelův otec.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »