nemovitost - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

nemovitost

Dagmar Kadavá, 09.02.2009 14:40:24

Dobrý den,
moji rodiče mají dům , mám jednu sestru a ta má dceru,
která se chce přestěhovat do domu našich rodičů a předělat si zatím spodní část domu a po smrti rodičů, že by tam bydleli. Moje sestra se chce vzdát polovičky domu,která by jí patřila po smrti rodičů ve prospěch své dcery. A chtějí se vyrovnat se zbylou polovičkou, kteráby patřila potom mě.Souhlasím s tím, aby si tam upravily a bydleli ,a chci fin. vyrovnání.Budou v domě
dělat úpravy a opravy , potože už pomalu chátrá rodiče
už na to nestačí.Chtěla bych radu, jak ošetřit, to že se vzdám této polovičky domu a jak je to s fin. vyrovnáním.Jsou mladí a nemají peníze , ale bojím se, abych nějaké dostala , proto jsem chtěla před podepsáním smlouvy nebo zároveň s přepisem i fin. vyrovnání.
Nebo jak je to potom , když by se to nechalo s dědickým
řízením vyrovnání (nechci, ale žádné splátky).
Moc děkuji za odpověď

Re: nemovitost

Pavla Pokorná, 09.02.2009 15:10:33

Za života rodičů Vy nemáte s čím souhlasit a nemůžete nic chtít. Na nic totiž nemáte nárok. Dům patří Vašim rodičům a jedině ti mohou o čemkoliv rozhodovat. Vaši rodiče mohou teď za svého života darovat podíl na domě sestře anebo Vám oběma a nebo nikomu z Vás. Je to jen na nich.
V případném dědickém řízení - ale rodiče asi nezemřou oba naráz, takže to zase bude jinak, budete dědit obě a pak se můžete spolu u notáře dohodnout, že budete místo podílu chtít vyplatit.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »