POKUTA MHD - EXEKUCE - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dotaz

Anna Šebková, 21.09.2011 20:27:58

Dobrý den potřebovala bych poradit.Minulí rok v prosinci jsem dostala pokutu v mhd kterou sem zaplatila ale bohužel nemohu najít potvrzení o zaplacení a dnes mi přišlo na poštu platební rozkaz na 6420Kč za údajné nezaplacení té pokuty,a přišlo mi to soudním rozkazem s tím že mi posílali 3 upomínky které mi ale nikdy nepřišli a rovnou mi poslali tohle.A je tam napsáno že mám 15 dnů na zaplacení od data kdy ten dopis podepsal právník ,ale ten ho podepsal 9.8.2011 a mě dopis přišel až dnes 21.9.2011 což je po té lhůtě 15 dnů.Tak bych potřebovala poradit jak to mám ted udělat!Děkuji za odpověd S pozdravem Šebková

pokuta mhd

jan.katro, 17.07.2011 02:05:36

Dobrý deň,
potreboval by som poradiť... asi pred dvomi rokmi som dostal pokutu v MHD v Plzni- ...mal som zaplatiť pokutu 1012,-KČ ...tak som ju pomaličky splácal po 102,-KČ, no po roku som sa radšej ozval, či platby prišli na účet a koľko ešte chýba zaplatiť...tam ma odkázali na plzeňský súd...tak som sa im ozval,dal som im na seba kontakty...trvalý pobyt,prechodný...tel.čísla na SK i CZ,vysvetlil som im,že mám záujem to všetko splatiť.... a hneď namňa vyštartovali, že mám doplatiť do tých 1012,-KČ + nejakých 10.000,-KČ súdu...pani mi dala lehotu do konca srpna 2011.
Najviac ma na tom hnevá, že som chcel byť čestný a pekne všetko splatiť..mám plno známych,či už Slovákov,Čechov,Poliakov....ktorý sa mi chválili,že majú 7-15 pokút a nič...
Ešte pani mi zo súdu tvrdila,že mi všetky písomnosti poslali poštou domov,no nič neprišlo, ale na to už neodpovedala,že prečo..?
Môžu mi niečo strhávať z výplaty,ak to budem pravideľne splácať,aj keď malé čiastky ? Ďakujem

s pozdravom katro

Re: pokuta mhd

Karel Dlouhý, 17.07.2011 11:30:39

Měl jste s DP dohodu o tom, že budete splácet po 102 Kč? Domnívám se, že asi ne - tyto splátky jsou nepřiměřeně nízké.
Pokud jste neuhradil, tak buď dopr. podnik dal pohledávku k soudu, nebo ji odprodal, soud rozhodl. Pokud teď do konce srpna nezaplatíte, tak vám mohou dát exekuci na mzdu - a to bude ještě dražší.

Úschova dokladů o zaplacení pokuty.

Wladislav Poloczek, 22.07.2010 20:33:33

Dobrý den, v roce 1999 jsem dostal pokutu v MHD. Tehdy byla myslím na částku 255,- Kč. Složenku jsem tehdy hodil do šuplete s papíry a zapoměl na ni. Asi po roce jsem ji našel a raději zaplatil, mezitím mi nepřišlo nic jiného, žádná upomínka nebo upozornění. Pokutu jsem tedy zaplatil. Před pár dny mi přišel návrh na exekuci, ale žádné podrobnosti. Hlavně z čeho vychází, protože počáteční částka je úplně jiná, než původní pokuta. V dopise je, že pokud zaplatím do 15.dní, tak budu mít náklady o cca 4tis. nižší.

Mé otázky zní:
1) Jak dlouho mám podle zákona schovávat ústřižky složenek o zaplacení, protože už je to jedenáct let a pro několikaré stěhování už tento doklad, který by mi prokázal zaplacení pokuty, nemám...
2) Lze dohledat na České poště tak staré platby?
3) Jak mám požádat o informace o soudním řízení? U exekutora nebo na soudu?
4) Když se do 15ti dní odvolám, bude to mít vliv i na výši splatné částky? Nemám nejdříve zaplatit a pak se odvolat, abych pak neplatil více?

Re: Úschova dokladů o zaplacení pokuty.

Milan Zeman, 23.07.2010 08:00:15

1. Zákon pro fyzické osoby nestanoví žádnou lhůtu k uchovávání ústřižků složenek, je čistě věcí dlužníka, zda bude schopen prokázat uhradu dluhu.
2. Zeptejte se na ČP.
3. O soudním řízení získáte informace u soudu, exekuci však provádí exekutor, takže o výkonu rozhodnutí získáte informace u něj.
4. Pokud se odvoláte bezúspěšně, konečná částka bude vyšší o úroky za dobu trvání odvolacího řízení, tato částka však bude v poměru k nákladům exekuce zanedbatelná.

Soudni platebi rozkaz

Tomas Nemecek, 21.07.2010 10:32:19

Dobry den.
Asi pred rokem jsem dostal pokutu v MHD Brno. Mel jsem jezdenku na dve pasma. Bohuzel, posledni byla ve tretim, coz jsem si neuvedomil. Zato revizor na to cekal. Byl jsem trosku mimo sebe a odmitl jsem zaplatit a odesel jsem, bohuzel jsem mu tam nechal svoji tramvajenku (tedy jmeno, prijmeni a datum narozeni). Upozornuji, ze zadny protokol jsem nepodepsal! Po asi pul roce mi prisla vyzva k zaplaceni od nejake pravnicke firmy, jez je zaroven novym vlastnikem pohledavky MHD Brno ve vysi 1022kc. Na nic jsem necekal a pokutu jsem uhradil. Uplynuly dalsi 4 mesice a nyni mi prisla vyzva od osudu, ze mam uhradit jiz zaplacenou pokutu 1022kc navysenou o 7% urok od doby, kdy jsem dostal pokutu. Navic mam zaplatit nakaldy na pravnika ve vysi cca 8200 kurun. Cela ta vec se mi zda nehorazna a hodlam proti vymeru soudu podat odpor. Chtel bych se jen poradit, jake mam moznosti. Od MHD jsem zadnou vyzvu k platbe nedostal.Na prvni vyzvu k platbe jsem reagoval platbou.Proc platit pravnika?

Re: Soudni platebi rozkaz

Milan Zeman, 21.07.2010 10:49:04

Porovnejte datum úhrady a datum počátku soudního řízení. Pokud jste uhradil částku ještě před počátkem řízení a můžete tuto skutečnost prokázat, uveďte tuto skutečnost v odporu proti platebnímu rozkazu. Datum počátku řízení zjistíte na www.justice.cz v sekci infosoud po zadání soudu a spisové značky.

POKUTA MHD - EXEKUCE

regina krenova, 09.02.2009 12:43:56

DOBRY DEN DNES JSME DOZVEDELI O EXEKUCI NA BYT S DUVODU NAZAPLACENE MHD PRAHA V ROCE 1999...JE TO PO SKORO DESETI LETECH MOZNE ,MYSLIM PROMLCECI LHUTU ,ZADNA OBSILKA OD SOUDU NEDOSLA ,,JAK NAM MHD PRAHA MUZE DOLOZIT JESTLI JSOU OPRAVNENI VYMAHAT 13000 TIS PRES EXEKUTORA?????DORUCENKY ATD. KAM SE NA NE OBRATIT???? dekuji za pomoc

Re: Nedoplatek za komunální odpad - EXEKUCE

Ivana Špillerová, 26.02.2009 23:43:12

Dnešního dne jsme se dozvěděli o exukuci za nezaplacený nedoplatek na komunální odpad. Celkem to bylo 245,- Kč a dále v exekučním přikazu je uvedena částka náklady exekuce ve výši 200,- Kč.Tento nedoplatek vznikl před mnoha lety, žádná upomínka nám nepřišla. V exukučním případzu je uvedeno, že nám byl zablokovaný účet u České spořitelny. V současné době nevíme ještě, jaká bude konečná částka. Uveďte jaké jsou podmínky před exkučním řízením, zda vymahatel musí dlužníka upozornit upomínkou k zaplacení. Je nějaká promlčecí lhůta. Připadáme si jako nějací zločinci. Z čeho budeme žít, když veškeré finace máme na zablokovaném účtě.Děkuji za odpověď.

Re: Nedoplatek za komunální odpad - EXEKUCE

Petr Petr, 27.02.2009 08:27:18

Pokud se dostanete do styku s exekutorem kvůli vlastním neřešeným dluhům, jste takříkajíc svého štěstí strůjcem. Výkon rozhodnutí následuje obvykle až po opakovaných upomínkách bez odezvy dlužníka a často i po doručení posledního pokusu o smír.

Výkon rozhodnutí neboli exekuci nařizuje soud. Povinnost rozhodnout o nařízení exekuce má ve lhůtě 15 dnů od doručení návrhu. Soud rovněž jmenuje konkrétního exekutora, který dluh bude vymáhat. Exekutor vydá exekuční příkaz, jímž sám na základě získaných informací o osobních a majetkových poměrech povinného rozhodne, proti jakému jeho majetku exekuci povede.

PS: Nejrychlejší variantou, jak odvrátit exekuci, je pochopitelně úhrada dluhu.

Re: POKUTA MHD - EXEKUCE

Petr Petr, 27.02.2009 08:28:54

Promlčecí lhůta u pokut v MHD je tři roky. Pokud ale celá věc skončila u soudu podáním žaloby, promlčení tímto skončilo. Samotná promlčecí lhůta pro výkon (exekuci) soudního rozhodnutí je pak deset let a staví se po tu dobu kdy je tento samotný výkon prováděn. Doporučuji spojit se s exekutorem a zde si podrobnosti k dané věci zjistit.

marketa ondraskova, 21.09.2009 19:52:25

Dobry vecer,mam jen dotaz asi jako skoro kazdy.Muj manzel dostal tri pokuty od exekutora od MHD,ale nerekl mu z jakeho roku a v dorucenem dopise to taky nebylo napsano.Manzel pana Exekutora navstivil aby se domluvil na splatkovem kalendari.Ale pan exekutor mu rekl ze nema na zadny splatkovy kalendar narok.Prosim ma tu moznost a nebo mel pan exekutor pravdu? Dekuji Ondraskova

Lenka Tupá, 03.11.2009 17:57:41

Dobrý den, dnes mi zazvonil exekutor s tim, že jsem v roce 1995 Nezaplatila MHD pokutu, že mi v roce 2005 přišla soudni opsílka a že soud rozhodl o zaplaceni pokuty 2085kč. O žádné opsílce nevím, nic mi nepřišlo, protože vím, že bych to okamžitě řešila. Zatím jsem nic nezaplatila a prosím o radu. Je to vůbec možné po 14 letech neco takového! Jsem pořádná, ale po 14 letech? Hlavně si nejsem ničeho vědoma. A vůbec žádná upomínka až ted po 14 letech rovnou exekutor. Děkuji za odpovědˇ

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »