Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
je legální žádat o odstupné za uvolnění bytu v nájemním domě a mám na to nárok? Vlastním dekret na dobu neurčitou a při nabývání dekretu(v r.1994)jsem odstupné platil, což ovšem nemohu dokázat.
S majitelem jsem do té doby o věci nemluvil,převod jsem chtěl realizovat přes realitní kancelář,předpokládal jsem, že postačí souhlas správce, jak tomu bylo v r.1994 a chtěl jsem ho kontaktovat ihned, jak bych sehnal zájemce. Majitel domu mne obviňuje z nelegálního konání, vyhrožuje trestním oznámením a chce mě vystěhovat.(poslal dokonce falešného zájemce s nahrávacím zařízením, přítomen byl i zástupce RK)
Chtěl jsem zpět jen to, co jsem do bytu vložil a teď ze mne dělají skoro zločince ...
předem mockrát děkuji za odpověď
je legální žádat o odstupné za uvolnění bytu v nájemním domě a mám na to nárok?
Nárok nemáte.
Komu jste platil - majiteli?
"převod jsem chtěl realizovat přes realitní kancelář" - jaký převod?
Vy jste nájemník. Co jste chtěl převádět?
Pokud Vám jde o výměnu bytu, pak platí:
§715
Se souhlasem pronajímatelů se mohou nájemci dohodnout o výměně bytu. Souhlas i dohoda musí mít písemnou formu. Odepře-li pronajímatel bez závažných důvodů souhlas s výměnou bytu, může soud na návrh nájemce rozhodnutím nahradit projev vůle pronajímatele.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com