Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Prosím Vás o odpově%d na způsob doručování. Poslala jsem včera doporučeně dopis, v kterém sděluji, že trvám na dalším zaměstnávání svému zaměstnavateli, který mě poslal výpově%d / § 52 písm.g)- méně závažného charakteru /. Napadlo mě pozdě, jestli nebylo ale nutné, poslat to s doručenkou, Stačí poslaní doporučenš nebo mám honem poslat ( lhůta výpovědní doběhne již 31.5.08) tento dopis znovu a s doručenkou? Jak by n atakové doručení pohlížel soud. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, soud by na to nahlížel skrze ustanovení §337/ ZP, které praví, že doručení písemnosti určené zaměstnavateli je splněno, jakmile ji zaměstnavatel převzal. Bývá tedy obvyklé, že takové písemnosti se zasílají doporučeně, ještě lépe s dodejkou, která přímo doručení prokáže.
Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat jakou lhůtu má zaměstnavatel na vydání zápočtového listu od skončení pracovního poměru, a jak mam postupovat v případě, že budu později OSVČ, kam se zápočtovým listem. Předem Vám moc děkuji za odpověď a Váš čas.¨
S pozdravem Jakešová
Dobrý den, potvrzení o zaměstnání Vám má vydat při skončení poměru. Konkrétní lhůta stanovena není. Pokud Vám ho nevydá, můžete se jeho vydání domáhat u soudu. Pokud jde o OSVČ, tak to si musíte vyřídit na příslušných úřadech. Musíte na živnostenský a finanční úřad, na správu sociálního zabezpečení a na zdravotní pojišťovnu. Tam, kde budou po Vás budou potvrzení být, si o něj řeknou.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com