Ukončení pracovního poměru,dle paragrafu 55 - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Okamžité zrušení pracovního poměru

, 17.11.2011 19:42:43

Dobry večer chtěl jsem se zeptat mám problém vyhodily mě z práce z důvodu napadeni spolupracovníka bohužel to napadený zveličil a a dostal jsem paragraf 55 chtěl jsem se zeptat co mám dělat navíc napadený měl tento incident už po druhé děkuju za odpovět

Re: Okamžité zrušení pracovního poměru

ivzez , 03.12.2011 17:24:12

Musíte zaměstnavateli co nejdříve sdělit, že je zrušení pracovního poměru neplatné, a že trváte na dalším zaměstnávání. Do 2 měsíců ode dne, kdy měl pracovní poměr skončit, byste se pak musel obrátit na soud v místě zaměstnavatele.

Jak anulovat paragraf 55 ...

Lucie Břízová, 20.07.2011 12:28:04

Dobrý den,
ráda bych se informovala o možnosti ,,zrušení´´ paragrafu 55. Slyšela jsem, že se stačí nechat zaměstnat např. na pár dní na HPP a paragraf je tak anulován. Je to pravda ? Předem děkuji za odpověď

Re: Jak anulovat paragraf 55 ...

ivzez , 12.12.2011 22:35:50

Není to pravda. Např. v případě registrace na ÚP nemá nárok na podporu uchazeč, s nímž byl z uvedeného důvodu ukončen pracovní poměr v posledních 6 měsících.

Ukončení pracovního poměru,dle paragrafu 55

Markéta Horáková, 07.02.2009 11:43:02

Dobrý den,

chci se zeptat jak postupovat v případě, že mi byla zaměstnavatelem dána okamžitá výpověď dle paragrafu 55 z důvodu hrubého porušení pracovní kázně. Podepsala jsem prozatím pouze výpověď z pracovního poměru 55, dohodu o ukončení pracovního poměru doposud nikoliv.Chci poradit zda ještě nyní mohu využít ochranné lhůty a nastoupit na nemocenskou, případně poradit jak mám postupovat a zda mám po takové výpovědi nárok na podporu v nezaměstnanosti.

Děkuji předem za odpověď

Markéta

Re: Ukončení pracovního poměru,dle paragrafu 55

Karel Dlouhý, 07.02.2009 20:19:38

Dobrý den,
nerozumím Vaší formulaci "dohodu o ukončení pracovního poměru doposud nikoliv" - žádnou podepisovat nebudete. Zaměstnavatel Vám okamžitě zrušil pracovní poměr (Vy jste podepsala převzetí písemnosti).
Neplatnost zrušení prac. poměru můžete podat k soudu do 2 měsíců.
Ochranná lhůta pro prac. neschopnost je 7 kalendářních dnů po skončení prac. poměru.
Na podporu v nezaměstnanosti nárok nemáte.

Markéta Horáková, 07.02.2009 22:27:13

Děkuji za odpověď a mám ještě upřesňující dotaz, ochranná lhůta pro prac. neschopnost je poskytována na sedm dní kdy mohu být na nemocenské nebo během této lhůty sedmi dní musím nastoupit nemocenskou a čerpat ji po delší dobu než sedm dní? Děkuji za vysvětlení.

Pokud nemám nárok na podporu v nezaměstnanosti, jakou podporu mohu čerpat a přibližně v jaké minimální výši,děkuji.

Karel Dlouhý, 07.02.2009 22:36:57

během této lhůty sedmi dní musíte nastoupit nemocenskou - tak pak může trvat až rok

jakou podporu mohu čerpat - dávky v hmotné nouzi

http://www.finance.cz/zpravy/finance/207839-davky-v-hmotne-nouzi-v-roce-2009/
http://www.mpsv.cz/cs/5

Pavlína Gavlíková, 29.12.2011 07:49:23

Dobrý den,

chci se zeptat jak postupovat v případě, že mi byla zaměstnavatelem dána okamžitá výpověď dle paragrafu 55 z důvodu hrubého porušení pracovní kázně. Podepsala jsem výpověď z pracovního poměru 55, o ukončení pracovního poměru s okamžitou platností.Chci poradit zda ještě nyní mohu využít ochranné lhůty a nastoupit na nemocenskou, případně poradit jak mám postupovat a zda mám po takové výpovědi nárok na podporu v nezaměstnanosti.

Děkuji předem za odpověď

Pavla

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »