EXEKUCE - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Exekuce

Svatava Šindlářová, 09.02.2009 19:29:23

Dobrý večer,
sestra před 11 lety uzavřela smlouvu s firmou Zepter na zboží v hodnotě asi 10500,- Kč. Z finančních důvodů nesplatila ani jednu splátku, zboží jí proto nebylo zasláno. Nyní obdržela exekuční rozhodnutí na zaplacení částky ve výši 70000,- Kč.
Prosím o radu jak postupovat dál a jestli je možno dlužnou částku upustit, popř. nedošlo už po tolika letech k promlčení.Děkuji za zpětnou vazbu.

exekuce

Lenka Jarošová, 09.02.2009 12:24:01

Dobrý den,chci se zeptat,zda má vykonavatel soudního exekutora právo sepsat a ODVÉZT movité věci třetí osoby,která je na místě výkonu schopna prokázat,že věci jsou její a ne dlužníka.Vykonavatelé mi na místě výkonu sdělili,že mé doklady o vlastnictví vidět nechtějí a že o tom rozhoduje pouze soud.Některé mé věci tedy odvezli.Mému druhovi,o jehož dluh jde, poslali Uvědomění o provedení výkonu a tam uvedli,že zaměstnanci soudního exekutora pověření provedením soupisu věcí nejsou oprávněni posuzovat vlastnictví k sepsaným věcem.Bylo jejich jednání oprávněné ? Děkuji za odpověď.

spoludlužník

Jaroslava Matoušková, 06.02.2009 15:55:31

Dobrý den, dne 16.12.2008 jsem si Vás žádala o radu, na kterou jste mi bohužel neodpověděli.Teď mám jiný dotaz:
Moji kamarádce jsem podepsala, že jsem spoludlužník na byt, který bez mého vědomí prodala. Dluhy neplatí a byt je pryč. Měla právo tak učinit nebo jsem měla dát souhlas k prodeji bytu, když jsem spoludlužník na tento byt?
Děkuji

Re: spoludlužník

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 06.02.2009 16:51:16

Dobrý den,
žádný váš souhlas nepotřebovala - vy jste pouze spoludlužník a nikoli spoluvlastník. Za dlužnou částku jste odpovědna vedle hlavního dlužníka bez ohledu na nemovitost.

EXEKUCE

Jaroslav Kovář, 06.02.2009 14:16:22

DOBRÝ DEN
POJISTNÉ U VZP JSEM PLATIL ALE NEPRAVIDELNĚ.VZNIKL MI DLUH NA POJISTNÉM+PENÁLE CCA 180 000 KČ.NYNÍ JSEM S VZP V KONTAKTU A SNAŽÍM SE TENTO PROBLÉM ŘEŠIT,ALE BEZÚSPĚŠNĚ,JELIKOŽ VZP MI OZNAMUJE STÁLE,ŽE NA SPLACENÍ DLUHU JE URČITÉ OBDOBÍ A TO 1 ROK,ČILI SPLÁTKA PAK ČINÍ CCA 4500KČ MĚSÍČNĚ.PRO MĚ JE TATO ČÁSTKA VYSOKÁ A POHLEDÁVKA JE PŘED EXEKUCÍ.NEVÍM CO S TÍM.PROSÍM O RADU.DĚKUJI KOVÁŘ

Re: EXEKUCE

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 06.02.2009 14:42:34

Dobrý den,
tak na tento dotaz je velmi obtížné odpovědět - dluh očividně nepopíráte, o promlčení také nehovoříte a navíc Vám VZP dává možnost splatit dluh v urč. lhůtě. Je to jednoduché - nebudete-li hradit dle jejich splátkového kalendáře, je pravděpodobné, že věc postoupí exekutorovi. Tady žádná jiná rada než "Zaplatit" stejně nepomůže.

Re: EXEKUCE

Jaroslav Kovář, 06.02.2009 16:51:57

DĚKUJI VÁM ZA ODPOVĚĎ.JEDNALO SE MI HLAVNĚ O TO ,JESTLI JSEM NAPADNUTELNÝ ZE STRANY SOUDU NEBO EXEKUTORA V PŘÍPADĚ,ŽE BYCH PLATIL MÍSTO 4500KČ TŘEBA 500KČ.JESTLI MÁ VŮBEC VZP PRÁVO SI STANOVOVAT 1 ROK NA SPLACENÍ POHLEDÁVEK.NENÍ TO V ROZPORU S DOBRÝMI MRAVY?
DĚKUJI KOVÁŘ

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »