Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Děkuji za odpověď. Musí tedy rodiče udělat odhad na chatu, aby mohla být nevlastnímu otci vyměřena darovací daň z jeho poloviny? Vztahuje se osvobození od daně na movitý i nemovitý majetek?
Moje tchýně vlastní třetinu domu, v němž bydlí její bratr s rodinou. Strýc chce, aby mu tchýně svoji třetinu darovala. Tvrdí nám, že spadá do II. kategorie příbuzenstva, a tak, že nebude platit darovací daň. A tak, že nepotřebuje odhad na dům. Zajímalo by mě, zda potřebujeme odhad a zda skutečně daň platit nebude. Může tchýně darovat svou třetinu strýci, popř. synovci, ale bez nároku na podíl jejich manželek? Nebo může darovat svoji třetinu strýcovo vnoučeti, které je měsíc staré? Neradi bychom, aby měla podíl synovcova manželka, neboť zde hrozí rozvod mladých manželů. Děkujeme
Dobrý den, zajímalo by mě, zda musí mít moje mamina souhlas mých sourozenců v případě, že mi chce darovat polovinu své nemovitosti. A dále, zda musí mít souhlas můj nevlastní otec od svých dětí, kdyby mi chtěl i on dát svojí polovinu nemovitosti. Zaplatí potom daň darovací?
děkuji
Dobrý den,
žádný souhlas nepotřebuje ani vaše matka ani Váš nevlastní otec - je na nich, jak si naloží se svým majetkem. V případě daru od matky jste od darovací daně osvobozena; u "nevlastního otce" záleží na několika faktorech - zda Vás osvojil, nebo zda s ním bydlíte v jedné domácnosti. Pokud ani jedno, darovací daň platit budete.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com