Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. V roce 2005 jsem se nechal uvrtat a napsat na sebe hypoteku u české spořitelny na dům v Mělníku. Prodávající byli zadlužení a potřebovali nutně peníze. Vše vyřizovala paní s kterou jsem se seznámil přes kamaráda. Vše potřebné dokumenty vyřídila ale bohužel jsem nebyl nikdy zapsán do katastru nemovitostí. V domě bydleli stále předchozí majitelé které měli hypotéku splácet za mě jako formou nájmu. Poslední rok nebyla provedena žádná platba a jelikož majitel měl dluhy tak dům šel do dražby.Česká spořitelna chce abych zaplatil zbytek hypotéky to je asi 1 300 000,-. Mám od majitelů podepsanej papír uznání dluhu na celou částku hypotéky 2 500 000,-. Mám nějakou šanci dluhu se zbavit? Popřípadně šlo by přepsat pohledávku na bývalé majitele domu když mám uznání dluhu? Nebo jak mám dál postupovat. Děkuji za odpověd. Procházka Václav
Dobrý den,
dotaz mi není příliš jasný.
Pokud jste si vzal hypotéku, tak ji musíte splatit. Českou spořitelnu nějaký papír uznání dluhu nezajímá, ta chce své peníze.
Vzhledem k výši částky by se Vám vyplatilo jít se poradit k advokátovi, předložit mu všechny doklady.
Já jsem byl použit jako bílý kůň. Zápis do katastru ne mé jméno nebyl nikdy uskutečněnej. Neměl jsem čas si toto zjišťovat co se děje okolo domu. Po čase jsem se dozvěděl že ta paní co vše uzavírala je zavřená za podvody. V České spořitelně jsem byl pouze jednou a to při podpisu smlouvy. Všechny podklady vyřizovala dotyčná která je zavřená. Když jsem byl na jednání v České spořitelně tak jsem se tam snažil naznačit že to vše byl podvod ale Česká spořitelna prý nepochybila. Nejsem si vědom kde paní sehnal moje potvrezení o přijmu atd. Měla ofocenou mojí občanku a určitě spoustu podpisů bylo zfalšovaných. Nevíte prosím o nějakém dobrém právníkovi. Děkuji.
prochazka.roztoky@seznam.cz
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com