PROMLČECÍ LHŮTA - fórum

Kategorie: Občanské právo / Pojištění

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

pojištění půjčky

Blanka Pejchlová, 12.02.2009 14:47:35

Měla bych dotaz jak je to s promlčením u pojištění půjčky na pracovní neschopnost nebo ztrátu zaměstnání.Jde o to, že jsem v roce 2005 vyřídila půjčku, kterou jsem splácela do roku 2007 s menšími problémy,ale splácela.Pak jsem v roce 2007 ukončila živnost a šla na ÚP.Do nové práce se mi podařilo jít až v 4/08,ale dostala jsem zase výpověď a jsem bez práce.Jenomže mi už přišlo od soudu, že mám zaplatit zbývající částku najednou nebo bude nařízena exekuce.Můj dotaz je tedy na to, jestli můžu ještě nějakým způsobem žádat na pojišťovně,aby tedy zaplatila za mě?Pokud ano, jde to žádat i za ten rok 2007?Děkuji za odpověď.

PROMLČECÍ LHŮTA

jitka kašpárková, 05.02.2009 15:30:28

DOBRY DEN PROSÍM O RADA NEVIM CO DĚLAT.V ROCE 1998 JSI MANŽEL UZAVŘEL ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ BYLO MU V TE DOBĚ 17 LET A NEVĚDĚL POŘADNĚ ANI CO SI UZAVÍRA,ZAPLATIL JEN PRVNÍ SPLATKU A POTOM MU PO PAR MĚSÍCÍCH PŘIŠLO ŽE POKUD NEUHRADÍ STAVAJICÍ MĚSÍCE TAK MU SMLOUVA ZANIKNE,A TO TAKY PŘIŠLO ŽE K 1:1 2000 SLOUVA ZANIKÁ,OD TE DOBY NIC NEPŘIŠLO AŽ DNES NAM PŘIŠLO OD VYMAHAČSKÉ SPOLEČNOSTI M.B.A FINANCE OBYČEJNYM DOPISEM ŽE NAM UŽ POSILAJI POSLEDNÍ MOŽNOST UHRADIT NEDOPLATEK V POJIŠTOVNĚ ,DŘÍVE IPB TED ČSOB 1703,. DLUH A 1549,.UROKY A ŽE NATO MAME PĚT DNI JINAK PŘÍJDE K NAM DOMU EXEKUTOR SI PRO PENIZE OSOBNĚ.TAK JSEM S TOHO CELÁ ŠPATNÁ,ZA CELYCH DEVĚT LET NIC NEPŘIŠLO A TED PŘIJDE DO SCHRANKY DOPIS CO VYPADA JAKO PARTE A V TOM TOTO.VŽDYT JE NĚJAKA PROMLČECÍ LHUTA A MYSLIM SI ŽE PO DEVITI LETECH BY SE OZVAT NIKDO UŽ NEMĚL.PROSIM VÁS O RADA AT VIM JAK REAGOVAT.DĚKUJU KAŠPÁRKOVÁ

Re: PROMLČECÍ LHŮTA

Jindra Lefnerová, 10.02.2009 09:48:24

Dobrý den, mám ten samý problém, jen moje smlouva byla ukončena 1.7.2003. Celou dobu nic až teď od M.B.A, že dlužím. Tak se prosím Vás také chci zeptat, jestli ten "dluh" je či není promlčený, jestli se mám bránit nebo zaplatit. Děkuji J.Lefnerová

Zdeněk Večeřa, 12.02.2009 23:05:57

Dobrý den, tato společnost se zabývá vymáháním většinou promlčených pohledávek, již jsme se u několika našich klientů s jejich praktiky setkali. Každý právník vám rychle poradí.Večeřa Zdeněk

Dita Jenčová, 16.03.2009 11:54:40

Dobrý den, mám k Vám prosbu. Je možné abyste mi písemně na tento mail napsali odpověď na dobu promlčení u životní pojistky, která byla uzavřena před 10 lety a byla zaplacena pouze první částka při sepsání smlouvy, pak už nic. Po 10 letech se ozvala společnost M.B.A na vymáhání dlužné částky. Prosím Vás o odpověď jakým způsobem mám reagovat na tento dopis, této společnosti. Jestli stačí písemně a co konkrétně by mělo v dopise zaznít.Nebo nereagovat vůbec. Dopis nepřišel ani doporučeně. Moc vám děkuji za Váš čas a odpověď. Hezký den Jenčová

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »