Kategorie: Právo duševního vlastnictví / Autorské právo
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, chtěla bych se informovat, jestli je nějak právně ošetřeno přeposílání e-mailů. Pokud si dopisuji s nějakou osobou, ta poté naši korespondenci přepošle 3. osobě (aniž by mne o tom informovala, upozornila apod.) Korespondence se týkala výhradně její a mé osoby a byla z mé soukromé e-mailové adresy (ne pracovní apod.) a byla v mezích slušnosti. Může ji odeslat např. mému nadřízenému s úmyslem moji osobu poškodit? (např. shodit, ztrapnit) Může kdokoli s kým si dopisuji, přeposílat komukoli naši e-mailovou korespondenci, aniž mne na to předem/nebo poté upozornil?
Děkuji předem
Dobrý den,
domnívám se, že nejde o problém právní, ale spíš o chování. Podobně jako je tomu s dopisy na papíře - když někomu pošlete dopis, tak ten jej potom může ukazovat svým známým ("podívejte se, co mi X. napsala") a asi také proti tomu nic nenaděláte.
Obrana by byla možná podle práva na ochranu osobnosti.
našel jsem odkazy:
http://maturitni-otazky.superstudent.cz/materialy/pravo-soukrome-i-obcanske-pravo
D) Ochrana osobnosti
Z práva na ochranu osobnosti vyplývají například v některých případech nároky na peněžité náhrady za protiprávní zveřejňování soukromých písemností, podobizen nebo obrazových a zvukových záznamů apod.
---
Podle § 12 odst. 1 smějí být písemnosti osobní povahy, podobizny, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy týkající se fyzické osoby nebo jejích projevů osobní povahy pořízeny nebo použity jen s jejím svolením.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com