Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Prosím o radu, dostal jsem se poprvé do této situace. Zaměstnavatel mi dal výpověď z nadbytečnosti s tím, že mi vyplatí 3 platy odstupné. Nyní přichází s řešení ukončení pracovního poměru dohodou a podepsáním dohody o provedení práce na 110 hodin s tím, že mi 3 platy odstupného nahradí odměnou za provedení práce. Jenže v prvním případě to jsou pro mě 3 platy do kapsy a v tom druhém budu muset danit, že? A jak? A má tato dohoda ještě nějaká úskalí? Pracovní poměr skončí 31. 3. a když neseženu práci, můžu v případě výpovědi nastoupit na pracovní úřad, ale u dohody o provedení práce asi ne, že?
Předem děkuji za pomoc, s tímto jsem se prostě ještě nesetkal a tak bych nerad udělal chybu.
Odstupné se také daní - ALE neplatí se z něho zdrav. a soc. pojištění (při DPP také ne).
Celé je to divné.
Proč byste na to měl přistupovat.
Pokud chce, abyste skončil dříve, tak můžete podepsat dohodu o rozvázání prac. poměru, v níže bude uvedeno "z organizačních důvodů". Pak máte ze zákona také nárok na odstupné.
Přečtěte si starší odpovědi na dotazy na toto téma.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com