Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.Mám takový malý problém se kterým si nevím rady.Dnes 5.2.09 jsem podepsala výpověď dohodou s tím,že mi bude vyplaceno 3 měsíční odstupné.Pracovala jsem zde 1.3 roku.To mi bude vyplaceno od 20.03.09, každý 20 den v měsící 6x po sobě tedy 6 měsíců.Tedy po částech.
Výpověď je napsána k 28.2.09,tedy končím na konci měsíce.No a samozřejmě se chci hned nahlásit na pracovní úřad no a zajímalo by mě jestli mám nárok na podporu?Právník z Úřadu práce Děčín,který se tím zabívá mi napsal,že odstupné neovlivňuje jestli podporu dostanu,že se nemusím bát,že na ní nemám nárok.Ale známé mi řekli opak??Děkuji za odpověď Aneta.T.
P.S.dostala jsem výpověď protože náš obchod jednoduše zkrachoval :0( atak nás zaměstnavatel nemohl dál zaměstnávat :(
Nedávejte stejný dotaz vícekrát!
Odpověď máte na jiném místě.
Dobrý den, vím, že tu toho téma bylo probráno již několikrát, ale nemůžu se v tom stále zorientovat.
V lednu jsem dostala výpověď dle §52 c pro nadbytečnost, den na to jsem zjistila, že jsem těhotná, tedy těhotenstí trvá již od začátku prosince, je tedy taková výpověd platná? a nemůže mi zaměstnavatel, pokud tuto výpověď zpochybním dát výpověď z důvodu stěhování? ( stěhování je v rámci jednoho města) Moc děkuji za odpověď.
§53 (1) Zaměstnavatel nesmí dát zaměstnanci výpověď v ochranné době, to je
a) v době, kdy je zaměstnanec uznán dočasně práce neschopným,
d) v době, kdy je zaměstnankyně těhotná nebo kdy zaměstnankyně čerpá mateřskou dovolenou nebo kdy zaměstnankyně nebo zaměstnanec čerpají rodičovskou dovolenou,
Tedy byste měla zaměstnavateli sdělit a doložit lékařským potvrzením že od ... jste těhotná a že Vám tedy nesměl dát výpověď.
A i kdyby Vám dal výpověď před počátkem těhotenství, platí:
§53 (2) Byla-li dána zaměstnanci výpověď před počátkem ochranné doby tak, že by výpovědní doba měla uplynout v ochranné době, ochranná doba se do výpovědní doby nezapočítává; pracovní poměr skončí teprve uplynutím zbývající části výpovědní doby po skončení ochranné doby, ledaže zaměstnanec sdělí zaměstnavateli, že na prodloužení pracovního poměru netrvá.
Tedy výpovědní doba skončí třeba za 3,5 roku.
§ 52
Zaměstnavatel může dát zaměstnanci výpověď jen z těchto důvodů:
b) přemísťuje-li se zaměstnavatel nebo jeho část,
§ 54
Zákaz výpovědi podle §53 se nevztahuje na výpověď danou zaměstnanci
a) pro organizační změny uvedené v §52 písm. a) a b); to neplatí v případě organizačních změn uvedených v §52 písm. b), jestliže se zaměstnavatel přemísťuje v mezích místa (míst) výkonu práce, ve kterých má být práce podle pracovní smlouvy vykonávána.
TEDY pokud máte v prac. smlouvě místo výkonu práce např. Praha a firma se stěhuje v rámci Prahy, tak zákaz výpovědi v ochranné době platí.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com