notářské poplatky - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

notářské poplatky

Ondřej Horák, 07.09.2010 14:29:55

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na notářské poplatky u notářského zápisu s doložkou přímé vykonatelností. Jedná se o 2 různé částky a 2 různé osoby, které by doložku uplatňovaly (jsou spolu prodávající nemovitosti). Stanovuj9 se poplatky z částek, které se týkají zmíněných doložek?

Děkuji za odpověď

Poplatek u notáře

Katka Martínková, 13.02.2009 11:04:43

0obrý den , měla bych dotázek.
Řešíme už dva roky vyřešení dědicví po mém partnerovy kdy vše zdědila má dcera, penízy na účtech v kladních knížách byli spočítané na hodnotu 100.tis.
Zajímalo by mě kolik je notářský poplatek z této částky a zároveň kolik je daň z dědicví, každý mi tvrdí něco jiného a já už nevím co si přebrat.
Jedni tvrdí že notářský poplatek činní 1% za rok. Ale kolik je procent z dědicví mi nedokáal odpovědět nikdo. Chtěla bych si ověřit správnost tvrzení.
Dále by mě zajímalo kolik je poplatek u právníka, jestli je to u každého jiné nebo jestli je stanovená nějaká hodnuta. Chci se pustit do soudního sporu s jeho rodiči a rozkradeným majetkem mé dcery , tak by mě zajímlo jestli dědictví při kterém mě pan doktor zastupoval bude mnou zaplaceno a bude se považovat jako ukončené a pak teprve následuje soudní spor o další majetek , a nebo zda si právník veškeré poplatky zůčtu je až na koci celého vyřešení?
A nebo zda to má každý právník podle sebe, jak si řekne..?

Dědictví pohledávky

Miroslav Pulchart, 16.09.2008 15:06:29

Dobrý den, součástí dědictví mé matky po manželovi(+2003) byla pohledávka ve výši cca 100tisíc Kč(dluh za pronájem pozemků za období 2000-2002).Dědictví bylo s touto pohledávkou notářem uzavřeno-pohledávka je uvedena v seznamu dědictví.Po 2 letech (r.2005)byla pohledávka dlužníkem uhrazena na účet matky. FÚ provedl kontrolu a částku za uhrazenou pohledávku označil jako příjem a požaduje dodatečně zaplatit daň z příjmu i penále.Je postup FÚ správný??
Děkuji za Vaše názory,odpověď i případnou radu, jak dále postupovat, neboť dluh vůči FÚ nebyl způsoben úmyslně.

dotaz

Ivan Čermák, 14.09.2008 12:37:27

Dobrý den.Matka před 21 lety ovdověla,se sestrou jsme se vzdali dědictví v její prospěch - v dědictví byl i rodinný dům.Znovu se vdala a po 20letech umřela.Zajímá mě,zda má její druhý manžel nárok na podíl dědictví z rodinného domu, který matka nabyla před druhým manželstvím a vlastně i z dědictví.

poplatek

Václav Stibor, 12.09.2008 18:06:06

Kolik se platí notářský poplatek při převodu nemovitosti synovi (% z odhadu?)

notářské poplatky

M. Novák, 29.12.2007 00:49:17

Prosím o vysvětlení. Proběhlo dědické řízení u notáře. Na straně aktiv byla započtena hodnota majetku, na straně pasiv bylo konstatováno, že nejsou dluhy a závazky.Snižuje se výše majetku pro výpočet notářských poplatků o náklady na pohřeb (dle předložené faktury)? Děkuji za brzkou odpověď.

Re: notářské poplatky

miroslav puchrik, 22.01.2008 09:38:10

kolik se platí poplatek v procentech při dědictví majetku - nemovitosti

Jitka Fauová, 05.12.2008 16:10:20

Dobrý večer,ráda bych věděla,jak se vypočítává notářský poplatek při dědictví nemovitosti.Děkuji.

Josef Škop, 15.02.2011 10:03:24

Zajímá mně určení výše notářského poplatku
- jeli děděna část v nemovitost
- a druhá část v hotových penězích

Je-li procento stejné a v jaké je výši?

Děkuji

Jan Plaček, 12.05.2008 14:27:17

Snižuje se výše majetku pro výpočet notářských poplatků o náklady na pohřeb, dle předložené faktury?

Jan Plaček, 12.05.2008 14:29:58

Kolik je notářský poplatek při děditském řízení z ceny nemovitostí a z výše účtu (peníze)?

jiří khol, 07.06.2008 14:16:34

Kolik procent z ceny nemovitosti se účtuje notářský poplatek při dědickém řízení (byt v osobním vlastnictví napsaný na zemřelého,pozůstalí jsou manželka a 4 dospělé děti) ?
Kdo a jak určuje v této souvislosti cenu nemovitosti?
Jak jsou vybíráni notáři ?

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »