Ochraná lhůta - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Ochraná lhůta

Michaela Ochranová, 03.02.2009 16:50:52

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s ochranou
lhůtou. Před několika dny jsem byla propuštěna a
bohužel teď nedostanu žádné peníze, že nemám nárok. Chybí mi měsíc pro splnění.
Výpověď jsem dostala ve zkušební době, dá se ochraná
lhůta uplatnit? Předem moc děkuji za odpověď.

Re: Ochraná lhůta

Karel Dlouhý, 03.02.2009 17:46:44

Dobrý den, dotaz není příliš jasný. Jakou ochrannou lhůtu máte na mysli? Jaký chybějící měsíc?

Pokud se má rozumět Vašemu dotazu tak, že jste uzavřela pracovní smlouvu se sjednanou zkušební dobou a v průběhu zkušební doby zaměstnavatel zrušil Váš pracovní poměr, pak platí
§66 ZP (1) Zaměstnavatel i zaměstnanec mohou zrušit pracovní poměr ve zkušební době z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu.

Máze nárok na mzdu za dobu, kterou jste odpracovala. Žádný jiný nárok nemáte (žádné odstupné)!

Michaela Ochranová, 04.02.2009 06:58:50

No když Vám to popíšu jasněji. Tři měsíce jsem dělala rekvalifikaci, tu jsem skončila a od 5. 12. 2008 jsem dostala pracovní smlouvu na dobu určitou a od 5. 12. jsem byla normální zaměstnanec. Mistr mi říkal, že nejsem v záuční době, takže jsem musela být pracovník. Když mě ale teď v lednu propustili, tak jsem byla na pracáku, a na to abych dostala podporu, mi chybí měsíc. Výpověď jsem dostala 19. 1. 2009. Nechápu proč mi ale nezapočítali ten měsíc od 5. 12. do 6. 1. a ana úřadu mi to nikdo nechtěl vysvětlit. Někde jsem slyšela, že funguje nějaká ochraná lhůta (cca 40 dní), tak bych chtěla vědět jestli mi to může nějak pomoct. Děkuji

Karel Dlouhý, 04.02.2009 19:29:27

Uchazeč o zaměstnání, kterému v posledních třech letech před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání uplynula celá podpůrčí doba, má nárok na podporu v nezaměstnanosti, pokud po uplynutí této podpůrčí doby nastoupil do zaměstnání nebo vykonával výdělečnou činnost, které zakládají povinnost odvádět pojistné na důchodové pojištění a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti, a to po dobu alespoň šesti měsíců.

vykonával v délce alespoň 12 měsíců v rozhodném období (3 let) zaměstnání nebo jinou výdělečnou činnost, které zakládají povinnost odvádět pojistné na důchodovém pojištění a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti
---
Tedy na Úřadu práce by Vám to měli vysvětlit.

Jana Jůvová, 28.01.2010 13:46:00

Dobrý den, byla sem propuštěna ve skušební době 8 ledna tohoto roku a včera se mě stal uraz , v nemocnici mě vystavěly neschopenku , jsem ještě v ochrané lhutě či ne . Nejsem hlašená na uřadě práce myslela sem že si práci najdu dřív . Děkuji za odpověď Jůvová

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »