Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
mezi mým pozemkem a pozemkem souseda je pozvolna bortící se plot do jeho parcely. Zároveň se tím rozsýpá i kamená podezdívka plotu/můj pozemek je asi 80cm nad úrovní pozemku souseda/. Plot je třeba udělat nový, není jasné, kdo je vlastník i kdo ho stavěl. Původní majitelé již dávno nežijí,plot je tudíž 70-80 let starý. Obč. zákoník z r.l811 to řešil,ale od r.1950 neplatí. Nový zákoník na toto nepamatuje.Je známé pravidlo pravé strany z pohledu od vchodu na parcelu/ já i soused na plot ze svých vchodových stran koukáme čelně.Také prý sloupky prý určují majitele podle toho, na které straně stojí -tak ten je majitel.Toto jsou ale jen podpůrné elemnty a jednoznačně snad nic nerozhodnou. Stavební úřad mi sdělil že u nich to nezjistím - prošli patřičné plány atd. ještě mi zbývá katastr nemovitostí ale předběžně mi bylo sděleno že ani tam to neurčí. Prosím vás o radu co s tím a jak postupovat. Děkuji
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com