Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
před 4mi lety mé paní mámě zemřel manžel..Dědictví odmítla z důvodu dluhů. Na finančním úřadě vzikl dluh a prý ze zákona musí půlku z dluhu uhradit. Pan notář jí řekl, že bude muset částku dluhu zaplatit najednou. I když je na pracovním úřadě a má studujícího syna. Podle mého by měla mít právo se dohodnout a státu uhradit dluh ve formě splátek. Moc děkuji za odpověď
Dobry den,
na zacatku prosince mi zemrela maminka (pestounka). Jeste nez zemrela, zemrela take jeji dcera (konec rijna). ppozustali jsou tedy: jeji manzel a syn a asi ja.
po mamince zbylo bohuzel dost dluhu, starsi auto a stara garaz.U notare nam rekli, ze musime podle nejake novely dedictvi prijmout do vyse nemovitosti, to pry znamena do vyse nemovitosti zaplatit po mamce dluhy.
Moje otazka: nemuzeme dedictvi odmitnout? A co ja? Nejsem prece vubec clen rodiny? A co deti - jeji vnoucata, ktere mela jeji jiz zemrela dcera? jakou ty v tom hraji roli?
Myslim, ze by bylo dost neferove, kdyby meli platit dluhy po mamce nebo babicce.
Co se da v tomto pripade delat?
Moc dekuji za informace. S pozdravem a pranim hezkeho dne, Salaquarda
dobry den.onemocnel jsem rakovinou a zbyva mi asi pul roku života.do te doby nestihnu splatit pujčky asi ve vyši 30000kč.mam jen matku a bratra,ktery žije na slovensku a ma slovenske občanství.budou muset uhradit dluh za mne,nebo mužou dedictví odmitnout?dekuji za odpoved
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com