odmitnuti dedictvi - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

právo na splátkový kalendář

Pavla Dřínková, 05.02.2009 14:24:52

Dobrý den,

před 4mi lety mé paní mámě zemřel manžel..Dědictví odmítla z důvodu dluhů. Na finančním úřadě vzikl dluh a prý ze zákona musí půlku z dluhu uhradit. Pan notář jí řekl, že bude muset částku dluhu zaplatit najednou. I když je na pracovním úřadě a má studujícího syna. Podle mého by měla mít právo se dohodnout a státu uhradit dluh ve formě splátek. Moc děkuji za odpověď

odmitnuti dedictvi

Petra Salaquarda, 03.02.2009 12:52:34

Dobry den,
na zacatku prosince mi zemrela maminka (pestounka). Jeste nez zemrela, zemrela take jeji dcera (konec rijna). ppozustali jsou tedy: jeji manzel a syn a asi ja.
po mamince zbylo bohuzel dost dluhu, starsi auto a stara garaz.U notare nam rekli, ze musime podle nejake novely dedictvi prijmout do vyse nemovitosti, to pry znamena do vyse nemovitosti zaplatit po mamce dluhy.
Moje otazka: nemuzeme dedictvi odmitnout? A co ja? Nejsem prece vubec clen rodiny? A co deti - jeji vnoucata, ktere mela jeji jiz zemrela dcera? jakou ty v tom hraji roli?
Myslim, ze by bylo dost neferove, kdyby meli platit dluhy po mamce nebo babicce.
Co se da v tomto pripade delat?
Moc dekuji za informace. S pozdravem a pranim hezkeho dne, Salaquarda

Re: odmitnuti dedictvi

jaroslav behul, 01.06.2010 07:59:35

dobry den.onemocnel jsem rakovinou a zbyva mi asi pul roku života.do te doby nestihnu splatit pujčky asi ve vyši 30000kč.mam jen matku a bratra,ktery žije na slovensku a ma slovenske občanství.budou muset uhradit dluh za mne,nebo mužou dedictví odmitnout?dekuji za odpoved

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »