Exekuce po zaplacení dluhu - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Exekuce po zaplacení dluhu

Jiří Mojžíš, 03.02.2009 11:24:49

Dobrý den, mám dotaz. Chtěl jsem se zeptat, jestli musím hradit náklady na soudní líčení a exekuční náklady, když byl podán návrh na exekuci po celkovém zaplacení dluhu(dne 3.92008 jsem zaplatil celý dluh a 9.9.2008 byl teprve podán návrh na exekuci). Problém je v tom, že jsem udal špatný variabilní symbol, ale účet příjemce byl správný. Hned po zaplacení dluhu jsem se se společností spojit a chtěl aby mi zaslali potvrzení o bezdlužnosti a tím jsem přišel na špatný variabilní symbol. Jejich právník mi napsal, že to musím uhradit, protože to je moje vina... Je to tak? Předem moc děkuji za odpověď.

Re: Exekuce po zaplacení dluhu

Tez Ka, 04.02.2009 14:00:43

Dobrý den,
pokud jste uhradil celý dluh (tj. dlužnou částku a náklady předchozího řízení)před podáním návrhu na exekuci a pouze jste zaměnil variabilní symbol, nejste povinnen platit náklady exekučního řízení. Svoji povinnost jste uhrazením částky na účet splnil.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »