Nedokončená rekonstrukce - Zákon na ochranu spotřebitele ??? - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nedokončená rekonstrukce - Zákon na ochranu spotřebitele ???

Věra Králová, 28.12.2007 19:27:32

objednali jsme si firmu na rekonstrukci bytu - jednalo se o částečnou rekonstrukci (umakartové jádro předělat na zděné, dlažba a obklady v kuchyni, dlažba v chodbě, nové vstupní dveře a částečná elektroinstalace). Máme sepsánu Smlouvu o dílo včetně kalkulace - příloha, vyplatili jsme 5 záloh na materiál a práce v hodnotě 93.000,-, vše máme zdokumentováno, jakož i fotografickou dokumentaci.
Bohužel firma nám práci nedokončila a navíc odvedla nekvalitní práci. Každý den jsem tam musela jezdit a několik hodin jejich práci kontrolovat a ještě jim říkat, co mají předělat. Navíc je situace o to komplikovanější, že jsem těhotná (7.měsíc).
Práce začaly 20.11.2007 a měly skončit 6.12. Firma pokračovala i po termínu s tím, že se práce dodělají. Bohužel pan "hlavní zhotovitel" se přestal v bytě objevovat, vždy poslal 2 řemeslníky, kteří sem tam něco udělali a my jsme se s ním nemohli zkontaktovat. A nakonec nepřišli vůbec. Pan zhotovitel nám nebere telefony a ani nijak nereaguje.
Můj muž odnesl kopii smluv na ČOI, kde byl bohužel upozorněn, že s tím nemohou nic dělat, ale jen udělat zhotoviteli pokutu a předvolat si ho. Rádi bychom uvedenou firmu žalovali,ale nevíme přesně jak postupovat.
Navíc firma - pan zhotovitel - živnostník - má sídlo na Kladně, kde jsem se na něj dotazovala na Živnostenském úřadě a kde mi bylo řečeno, že byl z místa trvalého bydliště vyhoštěn na radnici (zřejmě je bez trvalého bydliště, jestli jsem to dobře pochopila).

Děkuji za radu.

S pozdravem

Králová

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »