Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
mám naprosto totožný problém jako paní z výše uvedeného příspěvku. Majitel bytu, se kterým mám sepsanou nájemní smlouvu narušuje mé soukromí, do výměny klíčů mi bez mého vědomí vstupoval do bytu, zakazoval mi návštěvy a užívání společných prostor domu, a dělal další a další nepříjemností... Už jsem to nadále nevydržel a využil jsem první příležitosti a odstěhoval se. Problém je v tom, že teď pronajímatel nechce přistoupit na jakoukoli formu dohody a domáhá se práva na výpovědní lhůtu - tedy požaduje abych mu i nadále platil nájemné. Opravdu zde není jakákoli možnost ukončit smlouvu ze strany nájemce okamžitě, BEZ VÝPOVĚDI a trvání VÝPOVĚDNÍ LHŮTY?? Ačkoli jde o kuriozní případ, vidím že nejsem první kdo má takový problém. To občanský zákoník opravdu hledí pouze na pronajímatele a nájemce zde nic nenadělá??
Mohlo by být důvodem pro vypovězení smlouvy omezování? - například znemožnování užívání společních prostor budovy, což je součástí smlouvy?
Dobrý den.Chtěla bych se zeptat jestli je možné ukončit nájemní smlouvu bez dvou nebo tří měsíšní lh-ty na kterou má majitel bytu právo.Jendná se o ukončení smlouvy z důvodu neustálého narušování soukromí,vydírání a "buzerace" ze strany majitele.Už při nastěhování do bytu jsme zjistili že majitel využíval toho že než jsme se nastěhovali,tak měl klíče od bytu a přesto že jsme již podepsali smlouvu tak nadále do bytu vstupoval bez našeho vědomí a svolení.Zakazoval nám návštěvy a našim rodinným členům způsoboval nepříjemnosti.Nařizoval nám uklízení prostor před domem které nepatřily ani jemu.A poslední kapkou bylo že bez našeho svolení rozhlašoval intimní informace o mně a mé rodině.Už nám došla trpělivost a chtěli by jsme se odstěhovat,ale nemáme dost peněz na to aby jsme platili dva nájmy najednou.Je tedy možné za těchto podmínek i když nám je asi nikdo nedosvědčí nájemní smlouvu ukončit ihned?Děkuji za jakoukoliv odpověď
Dobrý den,
jak nájemce tak pronajímatel mohou nájemní smlouvu ukončit podáním výpovědi s 3 měsíční výpovědní lhůtou, která počíná běžet prvním dnem měsíce následujícího po měsíci, v němž byla výpověď doručena druhé straně. Na rozdíl od pronajímatele, který k podání výpovědi musí mít nějaký zákonný důvod, nájemce jej mít nemusí. Jedině že byste se dohodli na uzavření dohody o skončení nájmu s dřívějším datem.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com