Diskuze ke článku 'K některým aspektům výkonu rozhodnutí' - fórum

Zbyněk Bouda  |  22.10.2008  |  diskuze (3)
V tomto článku se zaměříme na některé okolnosti související s výkonem rozhodnutí, jejímž společným bodem je způsob výkonu, otázky jaké zvláštnosti mohou nastat, případně jak se jim bránit.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Neúčast u soudu

Marie Marie, 17.09.2009 18:04:39

Dobrý den, tchýně byla přepadena a okradena romským občanem, kterému za ublížení na zdraví hrozí 5-leté vězení. Byl stanoven termín soudu, ke kterému se ale tchýně písemně omluvila, a sice ze zdravotních důvodů. Byl stanoven další termín a tchýně byla opětovně pozvána. Vzhledem ke svému věku-76 let, jakož i ze strachu (rodina romského občana žije ve vedlejší ulici) z pomsty, tchýně nechce vypovídat u soudu. Může se opětovně u soudu písemně omluvit a odvolat na zdravotní důvody?

Re: Neúčast u soudu

Mgr. Lucie Jindrová, advokátka, 18.09.2009 10:36:42

Dobrý den,
nevím, zda-li již učinila svou výpověď do protokolu na policii, pokud ne, bude se k soudu muset dostavit. Navíc by mělo být v jejím zájmu, aby byl pachatel řádně potrestán. Doporučuji, aby se obrátila na soudce, který má věc přidělenu a domluvila se s ním a sdělila mu např. i své obavy apod.

pece o dite

Kveta Wertheimova, 02.02.2009 22:03:52

Dobry vecer,je mi 17 let a opravdu bych se chtela osamostatnit jit z baraku...jde to nejak udelat abych odesla od rodicu,aby se to nejak neresilo nebo aby mi nehrozil pastak? kdyz bych sekala dobrotu a mela bych potvrzino ze mam kde byt ze mam strechu nad hlavou,jidlo atd...a ze nadale navstevuji stredni odborne ucilisce a treba 1 do tydne bych se rodicum ozyvala ze jsem v poradku slo byto???budu cekat na odpoved...specha to dekuji uz nechci byt doma...

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »