podmínky nástupu na MD - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

podmínky nástupu na MD

Jana Pištěková, 02.02.2009 19:55:15

Dobrý den, mohli byste mi prosím poradit, zda v mé situaci mám nárok na PPM nebo ne. Ptala jsem se asi na 2 místech a odppovědi se diametrálně rozcházejí. Tedy- 8.11.2007 byl můj pracovní poměr ukončen z důvodu, že dcera dosáhla věku 3 let a já se přestěhovala do jiného města. Jelikož jsem nesehnala zaměstnání, pokračovala jsem 4-tym rokem rodičovské dovolené. Od 26.8.2008 jsem nastoupila do zaměstnání a v průběhu zkušební doby jsem přešla na nemocenskou z důvodu rizikového těhotenství. Na nemocenské jsem dosud. Pracovní ppoměr mi byl ukončen 10.10.2008, ale neschopenka stále trvá. Termín porodu mám 19.3.2009. Chtěla bych vědět, zda podle nových změn od 1.1.2009 mám nárok na PPM od posledního zaměstnavatele. Ten mi tvrdil, že ano, ale podle jedné pracovnice na ČSSZ zase nárok nemám. Tak nevím, co je pravda. Co vše se počítá do těch 270 dnů během posledních 2let (zda i část RD) a zda platí ještě ochranná doba 6 měsíců pro těhotné s výpovědí. Děkuji za odpověď.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »