Kategorie: Občanské právo / Pojištění
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Prosím o radu.
Jsem majitelkou bytu, budu byt pronajímat. Chtěla bych vědět, kdo by se měl pojistit proti odpovědnosti za škody (např. vytopení bytu či sousedů, požár). Paní na pojišťovně mi řekla, že kdybych se pojistila já, tak že je to úplně zbytečné, protože by mi peníze za pojistnou událost nevyplatili, protože jsem škodu nezpůsobila já.
Mám napsat do smlouvy o nájmu bytu, že se nájemník musí pojistit? Jak to do smlouvy napsat? Můžu požadovat nahlédnutí do pojistky? Nebo jak jinak zjistit, že ji má uzavřenou (tudíž plní smluvní podmínky)? A co kdyby pojistku uzavřel, ale později by pojišťovna pojistku vypověděla (že např. neplatí)? Jak toto zabezpečit? Pokud by nastala škoda na bytě (předměnt nájmu) či na bytě sousedů, a nájemník by neměl sjednanou pojistku, i když by podle smlouvy měl mít, jak bych měla postupovat? Děkuji za odpověď.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com