Poplatek za užívání pozemku - fórum

Kategorie: Občanské právo / Procesní právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Poplatek za užívání pozemku

Zuzana Hanzová, 31.01.2009 13:06:12

Dobrý den,
od roku 1995 jsem vlastnicí pozemku, který bezplatně užívá uživatelka ze setrvačnosti od doby kdy jí tento pozemek přidělilo JZD co by záhumenek. S uživatelkou pozemku nemám uzavřenu nájemní smlouvu ani jinou dohodu, nicméně mně odmítá zaplatit, mnou požadovanou finanční částku (za užívání věci) za celé období 2007 a 2008. Pohledávku jsem propočetla z minimální ceny 5,-Kč/1m2/rok, pro půdu, která není určena k podnikání, na základě výměru MF č.01/2006, respektive z cenového věstníku MF ze dne 6. prosince 2006.Také jsem požádala uživatelku aby můj pozemek ve lhůtě do konce února 2009 vyklidila. Chtěla bych se zeptat jak mohu dál postupovat 1. v případě, že nebude pohledávka za užívání neuhrazena. 2. jak postupovat v případě, že uživatelka moje pozemky nevyklidí.
Děkuji Vám za případnou odpověď

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »