Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
Jsem ve velmi tíživé situaci a jsem rozhodnut podat žádost o rozvod.Naše manželství se začalo rozpadat již před rokem,ale kvůli synovi (máme spolu vynikající vztah) a jeho studiu jsem se snažil vše zachránit.Po autonehodě jsem již 20let invalidním důchodcem,přesto se snažím chodit do práce a udělal jsem pro záchranu našeho manželství vše co bylo v mých silách.Během posledního roku si manželka našla milence a otevřeně se s ním stýká a dokonce i u nás doma.Manželka mě začala v poslední době i před synem (19) ponižovat.S rozvodem zásadně nesouhlasí a nynější „volný“ vztah ji plně vyhovuje.Mezi mými přáteli a známými vše popírá,ale všichni o jejím milostném poměru vědí.Upřímně prosím,poraďte mi,jak legálně a průkazně dokázat manželčinu nevěru?Nejde mi o majetek,klidně ať si vše nechá,na tom mi nezáleží,ale nechci ztratit syna.Bojím se,že by si vymyslela něco,abych si jej nemohl vzít do své péče,nebo abych jej nemohl vídat.Opravdu už nevím jak dál.Snažně Vás prosím o odpověď.
Dobrý den,
nemůžu se dostát odovědi, jak je to s úhradou dluhů po rozvodu, vzniklých za dobu trvání manželství.Jedná se o dluhy z manželovy strany, o kterých jsem nevěděla a nebylo za ně pořízeno nic do naší společné domácnosti.Pokud bychom se v SJM domluvili, že si tyto dluhy bude po rozvodu hradit manžel sám - bude tato dohoda platit a za předpokladu, že muž je bez práce a tudíž bez příjmu ? POkud ano, pokud by nerespektoval dohodu a splátky nehradil, nebudu za to postihnuta případnou exekucí i já ? Zaměstnaná jsem, příjem cca 14.000,- Kč, momentálně celou domácnost, jeho dluhy, i alimenty z předešlého manželství platím já, ale věřte mi, už mě to opravdu nebaví.Máme 4-letou dceru.Po svatbě bylo spousta finančních problémů, které vznikly manželovi před sňatkem, které jsem musela vyřešit půjčkou na mé jméno - manžel v té době také nepracoval..Tuto půjčku bych byla ochotna splatit. Prosím odpovězte.Děkuji.
Dobrý den,
na toto téma je zde spousta odpovědí, přečtěte si je!
Během manželství jste měli SJM, tedy majetek i dluhy byly společné a tedy i po rozvodu za ně zodpovídáte, Pokud býv. manžel je nebude splácet,přijdou exekutoři k Vám.
Dobrý den,mám dotaz ohledně rozvodu,který požaduje manžel,ale ještě nebyla daná žádost.Nevim jak postupovat.Manžel podniká a já jsem nezaměstnaná,tudíž bez příjmů.Máme společný rodinný dům.Manžel požaduje vyplacení poloviny z domu,jelikož na to nemám finanční prostředky,tak nevim jaké by bylo další řešení.Bydlím v domě ještě se synem.Prosim o nějaké rady nebo návrhy ,jak postupovat.Děkuji Dana V.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com