Kdy na úřad práce - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Kdy na úřad práce

Ivo Konečný, 28.06.2010 20:24:20

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat,prac poměr mám do 1.6.,jelikož jsem marodil do 30.5.Na úřad práce jsem se byl zaevidovat 1.6.Zápočtový list s tímto datumem jsem dostal po třech týdnech,takže jsem ho na úp doložil 23.6.Pracovnice na úp mi sdělila,že se mnou bude zahájeno správní řízení,že jsem 1.6. byl zaměstnán?...a že budu z evidence vyřazen a že se můžu zaevidovat znovu,ale ten měsíc co jsem tam jezdil se nepočítá...jako kdybych tam nebyl???Proč nemohla změnit datum evidence na 2.6.,i když 1.6. se dá vyložit tak že jsem byl zaměstnán,nebo ne.

Kdy na úřad práce

Joska , 30.01.2009 09:07:43

Dobrý den.Pokud má pracovník již podepsanou dohodu o skončení PP a v posledních dnech onemocní (třeba i během 3 pracovních dnů,které jsou určené k přihlášení na ÚP),jak je to s neschopenkou a přihlášením na ÚP.Vede ho pak stále bývalý zaměstnavatel stále v evidenci a tento pracovník pak jakoby blokuje daší pracovní místo pro připadného zájemce po dobu své nemoci.Děkuji

Re: Kdy na úřad práce

Karel Dlouhý, 30.01.2009 18:49:02

Dobrý den, ptáte se jako zaměstnanec nebo jako zaměstnavatel?
Jestliže je uzavřená dohoda o skončení prac. poměru k určitému dni, např. k 31. 1., pak tímto dnem pracovní poměr skončí - nehledě na to, že třeba zaměstnnec onemocní!
Žádné pracovní místo se neblokuje!
Pokud zaměstnanec onemocněl za trvání prac. poměru a PN pokračuje, tak dostává nem. dávky nadále. Na ÚP se může přihlásit, až je schopen práce.
Pokud zaměstnanec onemocní po skončení prac. poměru v ochranné lhůtě 7 dní, pak je vystavena neschopenka a má nárok na nem. dávky (ale podle nových předpisů až od 15. dne, od 1. do 14. dne nedostane nic).

Joska , 31.01.2009 13:07:43

Děkuji za odpověď a ještě bych se chtěl zeptat na dvě věci.Posouvá se vzhledem k nemoci výplata odstupného.Jak se hodnotí časové období,které ještě chybí do důchodu, kdy už není nárok na podporu a není stále možnost zaměstnání?Musím si například platit nem.a soc dávky po dobu tohoto období?Děkuji.

Joska , 01.02.2009 09:08:27

Tak beru zpět.Už jsem si to dohledal.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »