Záhadné vypořádání se zaměstnanci - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Záhadné vypořádání se zaměstnanci

Kamil Osladil, 30.01.2009 08:56:03

Dobrý den,
Byl jsem zaměstanec firmy, která nám už od měsíce za srpen neplatila mzdy. Chtěli jsme podat okam.zruš. prac. pom. z důvodu nevyplacení mezd.
23.11.2008 jsme ale byli dotlačeni do kouta majitelem firmy, abychom podepsali dohodu o rozvázání prac.poměru bez nároku na odstupné. Protože firmu prodává a nový majitel nás ihned zaměstná od 24.11.2008. A ten kdo dohodu nepodepíše, tak práci v nové firmě nedostane. Mi jsme podepsali dohody, kdy si oba originály nechal starý majitel. Jenže druhý den se podpis nových smluv nekonal. A mi jsem tentýž den nastoupili zpět do firmy, kde nám bylo slíbeno, že až opravdu dojde k prodeji firmy, tak podepsané dohody roztrhá při podpisu nových. Den D byl 19.12.2008. A mi zaměstnanci dali okam. zruš. prac. pom.dle par.56. Všichn zaměstanci šli po té na prac.úřad, kde doložili okam.zruš. z 19.12.protože žádný jiný doklad neměli.9.1.jsme obdrželi záp.list,podle kterého jsme skončili ve firmě 23.11.,a to nás odhlásil až 7.1. Máme nějakou šanci?

Re: Záhadné vypořádání se zaměstnanci

Kamil Osladil, 17.02.2009 10:21:39

Zatím jste neodpověděli na můj dotaz. Šlo nám o to, zda se máme pokusit se zaměstnavatelem soudit, a zda máme velkou šanci vyhrát. Vím, že neznáte všechny detaily. Snad bych ještě vysvětlil, že jsme opravdu nastoupili všichni 24.11. druhý den do zaměstnání a máme evidovanou docházku všech, a tak můžeme dokázat, že jsme opravdu ve firmě dále pracovali. Dokonce byli účatní firmě doloženy podklady pro mzdy za listopad za celý měsíc, a ne jen do 23.11. Už to je přece nápadné, že zápočtové listy jsme obdrželi až 9.1., a to k datu ukončení prac. poměru k 23.11.2008. Potom jsme si také zjistili, že na OSSZ nás odhlásil k 23.11.2008 až 7.1.2009, doufám, že aspoň za toto dostane pořádnou pokutu.
Moc Vás prosím za Vaši odpověď

Re: Záhadné vypořádání se zaměstnanci

Karel Dlouhý, 17.02.2009 20:09:01

Domnívám se, že se můžete pokusit soudit - za vykonanou práci, i když nebyla uzavřena smlouva, Vám náleží mzda.
Můžete také podat podnět na inspektorát práce (i když ten za Vás peníze nevymůže).

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »