Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, potřebovala bych se poradit,jak se mám zachovat v této situaci: k 31.12.2008 mi končila dvouměsíční výpovědní doba (výpověď byla dána v řijnu)a já jsem od 1.12.08 v PN až do dnešního dne. Zaměstnavateli jsem neoznámila, že na prodloužení PP netrvám a přesto jsem dostala poštou k podepsání prohlášení,že jsem onemocněla v ochranné lhůtě a mám dát na vědomí, že od skončení PP jsem nikde nezačala pracovat ani nejsem v evidenci ÚP. Podle mne ale pracovní poměr neměl skončit a přesto mi bylo v prosincové výplatě proplaceno tříměsíční odstupné.Jaké datum ukončení PP budu mít v evidenčním listu? Mohu oznámit, že na prodloužení PP netrvám až po ukončení PN? Bude to mít vliv na datum ukočení PP? Děkuji za odpověď.
Ano, platí §53 (2) Byla-li dána zaměstnanci výpověď před počátkem ochranné doby tak, že by výpovědní doba měla uplynout v ochranné době, ochranná doba se do výpovědní doby nezapočítává; pracovní poměr skončí teprve uplynutím zbývající části výpovědní doby po skončení ochranné doby, ledaže zaměstnanec sdělí zaměstnavateli, že na prodloužení pracovního poměru netrvá.
V ochranné lhůtě jste neonemocněla, PP trvá.
Tedy byste měla napsat zaměstnavateli, že Váš PP trvá (s odvoláním na § 53 odst. 2). Případně i poslat podnět na inspekci práce.
(Odstupné si nechte.)
Toto vše však neplatí, pokud výpověď dal zaměstnanec.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com