Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
obracím se na vás s prosbou o radu jak mám postupovat ve vzniklé situaci. Jsem 15 let zaměstnána na dobu neurčitou v družstvu,které na sebe vyhlásilo konkurz a s většinou zaměstnanců chce ukončit prac. poměr k 31.1.2009 dohodou nebo 2měsíční výpovědní lhůtou + 3 odstupné platy(na které prý pravděpodobně nebude). Já osobně jsem v PN od 22.12.2008 a jsem 4 měsíce těhotná,nevím jaký je rozdíl mezi PN a rizikovým těhotenstvím(které mi lékař navrhuje) a musím-li své těhotenství zaměstnavateli nahlašet.Skoro nikdy jsem namarodila,takže se moc nevyznám jak to chodí . Těhotná jsem poprvé a není mi moc příjemné vyřizovat tyto záležitosti v tomto odbodí i když vím že je to nezbytně nutné.Bohužel nemám dobré zkušenosti s pracovně právním chováním ze strany mého zaměstnavatele a obávám se nějakých nepravostí.
Je mi jasné že výpověd mohu dostat, ale nevím zda-li se na mě bude vztahovat 6měsíční ochranná lhůta.
Moc bych vás prosila o pomoc a radu co mám dělat.
Děkuji za ochotu Žaneta.
Dobrý den, zákaz výpovědi v době neschopnosti a těhotenství se netýká výpovědi podle § 52 a) z důvodu "ruší-li se zaměstnavatel nebo jeho část".
"Nevím jaký je rozdíl mezi PN a rizikovým těhotenstvím" - já také ne, domnívám se, že jde prostě o PN.
Tedy jste v PN a asi v ní budete až do odchodu na mateřskou dovolenou. To asi bude pro Vás nejlepší.
Pokud Vám dají výpověď podle § 52 a), tak s tím nic nenaděláte. Ať Vám vyplatí odstupné.
Dobrý večer pane Dlouhý,
nejdříve bych vám chtěla moc poděkovala za odpověd,alespon vím na čem jsem.
Vzhledem k tomu že mi zaměstnavatel v pátek nedoručil výpověd předpokládám že se mi výpověd o měsíc posune,což znamená konec unora + 2 měsíce výp.lhůta. PP mi tak skončí k poslednímu dubnu. Do porodu mi tak zbývá cca 9 týdnů, musím se jít začátkem května nahlašet na Uřad práce nebo někam jinam? Předpokládám že budu stále v PN.
Bude se na mě v tomto období pohlížet jako na nezaměstnanou?
Pokud všechno dobře dopadne budu si moci vybrat jak dlouho budu s dětátkem doma, mám na mysli 3 nebo 4 roky. Je v tom nějaký peněžní rozdíl? Nebo nebudu mít na výběr?
Děkuji moc za všechno co pro lidé v podobných situacích děláte.
Mějte se hezky a díky za to že jste.
S přáním hezkých dní se loučí Žaneta.
O rodičovském příspěvku viz http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/708/.cmd/ad/.c/307/.ce/14601/.p/12301?s=rodi%C4%8Dovsk%C3%BD&l=10&i=0&POSTUP_ID=616&PRVEK_ID=276
a odpovědi na dotazy.
Na Úřad práce se nemůžete evidovat, když nejste práce schopná.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com