Ujasnění - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Ujasnění

Barbora Švédová, 28.01.2009 14:54:48

Dobrý den, dne 13. ledna 2009 jsem uzavřela pracovní smlouvu do 30.6.2009. Mám tří měsíční zkušební lhůtu a dvouměsíční výpovědní lhůtu.

Chtěla jsem se zeptat, jestliže 30.6. nepodepíšu smlouvu o prodloužení pracovní smlouvy, tak jestli už druhý den nemusím přijít do práce.

Taky jsem se chtěla zeptat, jestli mám právo na nějakou dovoulenou v červnu.

Když bych chtěla ve zkušební lhůtě odejít, do kdy nejpozději musím dát výpověď, abych mohla ještě v jtéto lhůtě odejít?

kdy musím dát výpověď, abych stihla splnit tu dvouměsíční výpovědní lhůtu a 1.července či 1. června bych už nenastoupila?

Předem moc děkuji za odpověď

Re: Ujasnění

Karel Dlouhý, 28.01.2009 18:57:26

Dobrý den,
jestliže 30.6. nepodepíšu smlouvu o prodloužení pracovní smlouvy, tak jestli už druhý den nemusím přijít do práce - ANO, proto je to na dobu určitou, že skončí 30. 6. 2009 (pokud se nedohodnete jinak)
mám právo na nějakou dovolenou v červnu - máte nárok na poměrnou část dovolené, termín nástupu určuje zaměstnavatel
Když bych chtěla ve zkušební lhůtě odejít, do kdy nejpozději musím dát výpověď, - nedáváte výpověď, nýbrž zrušujete pracovní poměr ve zkušební době - nejpozději 12. dubna a skončí se to tím dnem
kdy musím dát výpověď, abych stihla splnit tu dvouměsíční výpovědní lhůtu - když zaměstnavatel převezme výpověď do 31. 3., pak prac. poměr skončí 31. 5. (když chcete skončit 30. 6., tak výpověď dávat nemusíte)

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »