Prodané auto - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

prodane me auto

Melanie, 19.02.2008 18:15:37

Dobry den:chtela bych se zeptat;pred 7 lety jsem mela auto ktere mi patrilo,bylo i na me napsano.Muj muz mi sfalsoval muj podpis a auto mi prodal.Bylo to pred rozvodem ,dalo by se s tim jeste neco delat?nebo uz je to promlcene?dekuji za odpoved

Re: prodane me auto

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 20.02.2008 14:50:18

Dobrý den,
po 7 letech s tím už opravdu těžko něco uděláte.

ŽÁDOST O SLEVU

Jana Novotná, 17.02.2008 22:16:34

Dobrý den. Před nějakým časem jsem prodala auto. Nedávno se kupující ozval, že ode mě požaduje slevu, protože se na autu objevila nějaká závada. Má právo tuto slevu požadovat a musí mu být dána? Ve smlouvě o slevě není ani zmínka.Navíc mu bylo auto prodáno na splátky a odmítá platit. Díky

Re: ŽÁDOST O SLEVU

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 18.02.2008 14:55:33

Dobrý den,
v tomto případě záleží na tom, kolik času uběhlo od předání automobilu do oznámení závady a samozřejmě i to, o jakou závadu se jedná. Může to být závada z běžného opotřebení (zde nárok na slevu nemá) nebo tzv. skrytá vada, u níž by mohl být úspěšný. Požadujte vypracování znaleckého posudku a sdělte mu, že jinak se s ním o žádné slevě nebudete bavit.
Navíc, pokud nehradí splátky, podejte soudu žalobu na zaplacení.

prodané auto

Petrovič Luděk, 24.12.2007 12:08:27

Dobrý den,prosil bych Vás o radu,jak mám postupovat.Prodal jsem přes autobazar auto u kterého se po cca 1 měsíci po prodeji rozbila převodovka. Auto bylo ve velmi pěkném stavu a já jsem s ním neměl žádné potíže,ale zřejmě někdo předemnou do něho namontoval převodovku,která nebyla pro tento typ vozu vhodná a ta se rozbila.Nový majitel se nejdříve chtěl se mnou domluvit na slevě z ceny,na což jsem chtěl přistoupit,ale ne v té výši,kterou on požadoval,takže on si najmul právníka a teď chce po mě nejen vrácení celé kupní částky,ale i cca 9.500,-Kč za služby toho svého právníka.Bohužel nevím jak se mohu bránit a byl bych moc vděčný,kdyby mi někdo dokázal poradit.Zdá se mi to velmi nefér,abych vracel celou částku(navíc od doručení dopisu od jeho právníka k vrácení částky mi dali termín 14 dnů a já samozřejmě nedám takovou sumu tak rychle dohromady-cca 160.000,-Kč,protože jsem už peníze použil na něco jiného) a ještě navíc když jsem se chtěl domluvit a žádný právník k tomu nebyl potřeba.Předem moc děkuji za radu.
ludek.petrovic@volny.cz

Prodané auto

Petrovič Luděk, 24.12.2007 10:56:07

Dobrý den,prosil bych Vás o radu,jak mám postupovat.Prodal jsem přes autobazar auto u kterého se po cca 1 měsíci po prodeji rozbila převodovka. Auto bylo ve velmi pěkném stavu a já jsem s ním neměl žádné potíže,ale zřejmě někdo předemnou do něho namontoval převodovku,která nebyla pro tento typ vozu vhodná a ta se rozbila.Nový majitel se nejdříve chtěl se mnou domluvit na slevě z ceny,na což jsem chtěl přistoupit,ale ne v té výši,kterou on požadoval,takže on si najmul právníka a teď chce po mě nejen vrácení celé kupní částky,ale i cca 9.500,-Kč za služby toho svého právníka.Bohužel nevím jak se mohu bránit a byl bych moc vděčný,kdyby mi někdo dokázal poradit.Zdá se mi to velmi nefér,abych vracel celou částku(navíc od doručení dopisu od jeho právníka k vrácení částky mi dali termín 14 dnů a já samozřejmě nedám takovou sumu tak rychle dohromady-cca 160.000,-Kč,protože jsem už peníze použil na něco jiného) a ještě navíc když jsem se chtěl domluvit a žádný právník k tomu nebyl potřeba.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »