Pojišťovna nechce plnit - fórum

Kategorie: Občanské právo / Pojištění

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Pojišťovna nechce plnit

Marcel Kočíř, 27.01.2009 22:16:21

Dobrý den,
dne 18.12.2008 jsem byl účastníkem dopravní nehody v roli poškozeného. Odhadnutá škoda byla do 20 000Kč, proto jsem (po předchozím volání) zrušil příjezd policie k dopravní nehodě. O vině jsem se dohodl s viníkem a sepsal ručně protokol o nehodě. Já i viník jsme na místě ohlásili tel.škodnou událost pojišťovně viníka - Generali. Vůz byl posléze nafocen a opraven po domluvě s pojišťovnou u jejich smluvního partnera.
Bohužel, nyní pojišťovná odmítá plnit s odůvodněním, že nelze doručit formulář o škodě na adresu pojištěného a ani se mu dovolat (viník nejspíše na adrese vůbec nebydlí) a tudíž bez jeho písemného vyjádření nelze plnit.
Já, jakožto poškozený, nemůžu přeci v době nehody tušit, kde osoba bydlí a obecně mě to ani nepřísluší zjišťovat. Řádně jsem si opsal veškeré údaje o viníkovi z jeho OP a sepsal i protokol s našimi podpisy a a v rámci možností mého mobilu i něco nafotil.Likvidátor se vyjádřil ve smyslu "najděte si viníka sám, my nevíme, kde se nachází a bydlí"

Re: Pojišťovna nechce plnit

Zdeněk Večeřa, 04.02.2009 02:01:15

Dobrý den, pane Kočíř. Vy, jako poškozený,jste veškeré náležitosti vůči pojišťovně viníka splnil. Je pravdou, že pojištovny dělají tzv ověření u viníka, některým stačí jeho tel. potvrzení, jiným stačí čestné prohlášení o vině a ty ostatní posílají viníkům tiskopisy. Vás ale problémy pojišťovny vůbec nemusí zajímat, přece nebudete hledat jejich smluvního partnera-viníka, aby se doznal. Pojišťovny dobře vědí, jak v podobných případech postupovat. Plnění urgujte a trvejte na úhradě škody. Musím podotknout, že u Generali takový přístup nepamatuji, holt časy se nění.
zajímal by mě výsledek, prosím o podání zprávy zdenek.vecera@profcon.cz

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »